Έρχεται το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

1018

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα σχολεία έχουν ήδη ανοίξει από τις 2 Σεπτεμβρίου χωρίς φυσικά να πραγματοποιούνται μαθήματα έως και τις 10 του μηνός.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. 

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως στον Δήμο Αγίου Δημητρίου υπάρχουν σχολεία που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Σχολικά γεύματα”. Οι μαθητές συνολικά επτά δημοτικών σχολείων του Δήμου θα έχουν τη δυνατότητα φέτος να λαμβάνουν δωρεάν γεύματα καθημερινά. Συγκεκριμένα πρόκεται για το 2ο, 3ο, 4ο, 8ο, 15ο, 17ο και 18ο δημοτικό σχολείο.