Αλλάζει όνομα η στάση του μετρό «Άγιος Δημήτριος»!

970

Εδώ και 2 μέρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως δύο στάσεις του Μετρό θα αλλάξουν ονόματα. Η είδηση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι ακριβώς θα γίνει.

Το Αττικό Μετρό ανακοίνωσε πως με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη θα μετονομάσει τον Σταθμό του Ευαγγελισμού σε «Παύλος Μπακογιάννης». Κάτι αντίστοιχο είχε αποφασιστεί και για τη Στάση «Άγιος Δημήτριος» που προτάθηκε να ονομαστεί «Αλέκος Παναγούλης».

Η εταιρία Αττικό Μετρό ανακοίνωσε:

«Η σύγχρονη προσέγγιση της οργάνωσης της πόλης, επιβάλλει το Μετρό της Αθήνας να αποτελεί μέρος της ιστορίας και της ζωής της. Ήδη, η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών ευρημάτων στην αρχιτεκτονική των σταθμών συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Παράλληλα με τη μετονομασία του Σταθμού Ευαγγελισμός ακούγεται ότι θα επικαιροποιηθεί και η στάση Αλέκος Παναγούλης.