Τι κάνουμε όταν θέλουμε να πετάξουμε το παλιό μας ψυγείο; – Η Εντεταλμένη Σύμβουλος προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου μας ενημερώνει

2276

Η ανακύκλωση για τον Δήμο Αγίου Δημητρίου αποτελεί σημαντική υπόθεση. Γι’ αυτό άλλωστε έχει φροντίσει μέσω των υπηρεσιών του να ανακυκλώνει όσο το δυνατόν περισσότερα υλικά. H εντεταλμένη σύμβουλος προστασίας του περιβάλλοντος Κατερίνα Ασημακοπούλου μας ενημερώνει για όλα τα υλικά που ανακυκλώνονται από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Όπως η ίδια δήλωσε στο agiosdimitriosnews.gr, εκτός από την ανακύκλωση χαρτιού που γίνεται στους μπλε κάδους που υπάρχουν στις γειτονιές, γίνεται επίσης ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, μπαταριών οχημάτων (αυτοκινήτων, φορτηγών) και όλων των ειδών των λαμπτήρων.

Τι κάνουμε με τα ογκώδη απορρίματα 

Όταν ένας δημότης επιθυμεί να πετάξει για παράδειγμα ένα ψυγείο ή ένα πλυντήριο μπορεί να καλέσει στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου. Κατ’ όπιν ραντεβού ο Δήμος θα φροντίσει να περάσει από το σπίτι για να παραλάβει τη συσκευή. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για ογκώδη απορρίματα όπως π.χ. σαλόνι, σύνθετο κτλ.

Αυτό το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες είναι πως ποτέ δεν βγάζουμε τέτοιου είδους συσκευές ή σκουπίδια στους κάδους απορριμάτων προτού επικοινωνήσουμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Για ογκώδη απορρίμματα καλείτε στο τηλέφωνο: 210 9811328

Δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διαθέτει σε όσους δημότες το επιθυμούν δωρεάν κάδους για κομποστοποίηση προκειμένου οι πολίτες να παράγουν κομπόστ καλής ποιότητας και έτσι να βελτιώσουν την ποιότητα του κήπου και των φυτών τους.

Ενημερωτικές δράσεις

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών ο Δήμος διοργανώνει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς δράσεις ευασθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών σε όλα τα σχολεία της περιοχής.