Ανοίγουν 1η Σεπτεμβρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

1014

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν την Τρίτη 25/8 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική επιτροπή, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των παρακάτω μέτρων:

  1. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική.
  2. Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  3. Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  4. Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

«Λάβαμε την απόφαση να λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου και κανονικά ως προς το ωράριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά, με την Eπιτροπή Λοιμωξιολόγων, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χάρη στα μέτρα που λαμβάνουμε, μεριμνούμε για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών, ενώ διασφαλίζουμε τη διατήρηση του επαγγελματικού και καθημερινού προγράμματος των οικογενειών», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος σημείωσε ότι «σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τους Δήμους και εκτιμώντας συνεχώς τα δεδομένα, θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια».

Σήμερα η συνέντευξη της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου στο MEGA

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας Ελένη Χατζηδημητρίου μιλούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega TV απόψε στις 19:30 ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς για τους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας.

Συζητούν επί των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση και αφορούν στην επικείμενη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών την 1η Σεπτεμβρίου και εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για την εφαρμογή των μέτρων αυτών στην ιδιαίτερη αυτή παιδαγωγική κοινότητα.