Απεργία 2 Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

293

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η χώρα μας θα κινηθεί σε απεργιακό κλοιό λόγω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. η απεργία αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019. Η
συγκέντρωση θα γίνει ώρα 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ενώ ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ η απεργία ενδέχεται να συνεχιστεί και την Πέμπτη.

Όσον αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια της 24ωρης Απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου 2019, ως αντίδραση στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο και τις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό Νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. για ψήφιση στη Βουλή, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ΟΜΟΦΩΝΑ, προκηρύσσει Στάση Εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 από τις 11.00 π.μ., έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το Ε.Κ.Α. και άλλα Σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Διεκδικούμε:

 • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
 • Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο».
 • Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών Νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.
 • Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
 • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των Αντιασφαλιστικών-Αντισυνταξιοδοτικών Νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικούγια να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
 • Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων-Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
 • Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Μείωση των συντελεστών του Φ.Π.Α. στο 15%.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Οργανισμών, Κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των Κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της Δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των Κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, Κοινωνική Προστασία και Περιβάλλον.
 • Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
 • Κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων. 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
στην Πλατεία Κλαυθμώνος – ώρα: 11.00 π.μ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΥΠΕΡΠΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.»