Απόψε το βράδυ στον Ασύρματο: Ένα μουσικό ταξίδι στον αραβικό κόσμο

991

Όλο τον Σεπτέμβριο οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του Αγίου Δημητρίου είναι πολλές και αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Όσοι αγαπάτε τη μουσική θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σήμερα το βράδυ μελωδίες από τον αραβικό κόσμο που θα σας μαγέψουν.

Η Ορχήστρα του Φωτός μας μεταφέρει νοερά στη Δαμασκό, στο Κάιρο, στη Βαγδάτη και στον Βηρυτό, σε ένα μουσικό ταξίδι που θα συνοδεύσει το χορευτικό σχήμα «Malemas Benat».

Η συγκεκριμένη Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2016 και εκτελεί παραδοσιακή, κλασσική και σύγχρονη αραβική μουσική των χωρών της Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Οι συνθέσεις της μουσικής χρονολογούνται από το Μεσαίωνα έως και τον 20ο αιώνα.

Το ρεπερτόριο της ορχήστρας περιλαμβάνει τραγούδια από ντόπιους λαϊκούς χορούς των αραβικών χωρών, ενώ στο κλασσικό ρεπερτόριο παρουσιάζονται αυτοσχεδιασμοί και συνθέσεις σε φόρμες που σχηματίστηκαν από τον 8ο αιώνα έως και τα ύστερα Οθωμανικά χρόνια του 19ου αιώνα.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την Ορχήστρα του Φωτός από κοντά θα πρέπει να είστε στον Ασύρματο στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.