Ασύρματος: Ένας χώρος με πολλές αντιθέσεις

5723

Ο Ασύρματος (Κέντρο Εκπομπής Νέας Σμύρνης) αποτελεί σημείο κατατεθέν του Δήμου Αγίου Δημητρίου και καλύπτει μια έκταση 78 στρεμμάτων. Τα 50 στρέμματα έχουν πλέον παραχωρηθεί στον Δήμο για να καλύψει τις ανάγκες του για κοινόχρηστους χώρους. 

Ο χώρος φιλοξενεί εργαστήρια θεάτρου, κουκλοθέατρα, ωδείο αλλά και άλλες δράσεις, ενώ από το 2009 έγινε συστηματική δενδροφύτευση ώστε να ομορφύνει το τοπίο.

Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη έκταση, η οποία αν εκμεταλλευτεί σωστά θα γίνει ακόμα πιο όμορφη!

Μέσα στον Ασύρματο και συγκεκριμένα στο Πάρκο Ελ.Βενιζέλου (γνωστό και ως πάρκο Ασυρμάτου) μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου, να χαλαρώσεις, να πιεις τον καφέ σου ή να βγάλεις βόλτα το ζωάκι σου. 

Στον χώρο γύρω από το πάρκο υπάρχει καφετέρια, 2 παιδικές χαρές, 2 γήπεδα μπάσκετ, 1 γήπεδο τένις, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά και 2 αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, ένα στέκι νέων και ένα ωδείο.

Η περιοχή γύρω από τον Ασύρματο έχει μια άναρχη ομορφιά που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Το μόνο που πρέπει να κάνεις για να τη δεις είναι να έχεις έναν ρομαντισμό μέσα σου και να περπατήσεις την περιοχή, να την αφουγκραστείς και να τη νιώσεις. 

Ο Ασύρματος είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο καθώς παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε από την πολεμική αεροπορία, αλλά επίσης εξυπηρετούσε τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της Υ.Π.Α., της Ε.Μ.Υ., του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δες παρακάτω μερικές φωτογραφίες από τον Ασύρματο όσο ακόμα «υπακούει» σε αυτή την αναρχία. Σύντομα ο χώρος θα αναπλαστεί και δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που βλέπουμε τώρα μπροστά μας. 

 

Όσο για την πρόταση ανάπλασης αυτή περιλαμβάνει:

Περίφραξη
Δημιουργία 4 Εισόδων και Πεζόδρομων
Περιοχές πρασίνου
Υδάτινο στοιχείο
Ελαιώνας
Υπαίθριο θέατρο
Παιδική χαρά
2 πλατείες
Χώροι εκγύμνασης
Χώρος πολιτισμού και εκθέσεων
Κυλικείο
Κτήριο αποδυτηρίων γηπέδου
Κτήριο πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής
Κτήριο εγκαταστάσεων προσωπικού γηπέδου
Αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα αντισφαίρισης, μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5)
Κρήνες
Σήμανση