Αφιέρωμα στο διαγνωστικό κέντρο Α – Πρόληψις

2673

Για τις υπηρεσίες του, τα νέα του τμήματα αλλά και τις καινοτόμες εφαρμογές του διαγνωστικού κέντρου Α – Πρόληψις μας μιλά ο Διοικητικός Διευθυντής του Κέντρου Ανδρέας Κουτσοδόντης.

Πότε δημιουργήθηκε το  Διαγνωστικό κέντρο Α – ΠΡΟΛΗΨΙΣ; Τι υπηρεσίες προσφέρει;

To διαγνωστικό κέντρο Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ ξεκίνησε την πορεία του, τον Ιούνιο του 2015 λειτουργώντας αρχικά ως Μικροβιολογικό –Βιοπαθολογικό κέντρο με εξειδικευμένο τμήμα παιδικής αιμοληψίας από τη Μικροβιολόγο /Βιοπαθολόγο και σύζυγο μου Βικτωρία Θεοδωροπούλου.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, δημιουργήθηκαν 2 νέα τμήματα : το τμήμα Γενικών υπερήχων και το Καρδιολογικό διαγνωστικό τμήμα. Από τον Μάιο του 2019 ξεκίνησε και  η  λειτουργία  του Απεικονιστικού μας  κέντρου στον Άγιο Δημήτριο,  (ακριβώς απέναντι από το βασικό κτήριο) με 4  νέα τμήματα:

Ψηφιακό Ακτινολογικό,

Ψηφιακής μαστογραφίας / 3D τομοσύνθεσης Ψηφιακής μαστογραφίας

Mέτρησης οστικής πυκνότητας

Ψηφιακή Πανοραμική Οδόντων/ Dental Scan CBCT

Μία επιπλέον πρωτοπορία του κέντρου μας είναι η αποκλειστικότητα, για όλη την Ελλάδα, στην ανάλυση και διενέργεια του διαγνωστικού τεστ αναπνοής  για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, Helicobacter Infai Test.

Ποιοι είναι οι βασικοί σας στόχοι;

Η προσπάθεια μας έχει εστιαστεί  στο να καλύπτει  ένα ευρύ διαγνωστικό φάσμα εξετάσεων,  προσφέροντας υψηλού επιπέδου, σύγχρονες  και καινοτόμες υπηρεσίες στους τομείς της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Εξάλλου με την ιατρική επιστήμη να έχει πραγματοποιήσει τεράστια άλματα σε όλους τους τομείς, ο ρόλος της προληπτικής Ιατρικής είναι όχι απλά σημαντικός, αλλά απαραίτητος. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι οι περισσότερες παθήσεις της σύγχρονης εποχής μπορούν να αντιμετωπιστούν με απόλυτη επιτυχία αν διαγνωστούν έγκαιρα και σε πρώιμα στάδια.

Πού διαφοροποιείται το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο σε σχέση με τα υπόλοιπα;

Από την αρχή προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στο χώρο της Διαγνωστικής Ιατρικής. Προσπαθούμε όλοι που εργαζόμαστε στο Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ  να έχουμε στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας, τον άνθρωπο που εμπιστεύεται σε εμάς την υγεία του και την ποιότητα ζωής του. Η στελέχωση των τμημάτων μας, είτε πρόκειται για ιατρικό προσωπικό είτε για παραϊατρικό , γίνεται με αυστηρά κριτήρια με κυρίαρχο  κριτήριο την άριστη κατάρτιση και εκπαίδευση. Επιπρόσθετα, ο εξοπλισμός που διαθέτουμε είναι ο πλέον σύγχρονος και πρωτοποριακός εξοπλισμός  με καινοτόμα χαρακτηριστικά, ώστε να αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για τους ιατρούς μας, για ακόμα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.

Ένα απλό παράδειγμα  σχετικά με αυτό που σας αναφέρω, είναι  ότι είμαστε από τα ελάχιστα διαγνωστικά κέντρα  στα Νότια Προάστια με πλήρως  ψηφιακό απεικονιστικό τμήμα και φυσικά από τα πολύ λίγα διαγνωστικά  με 3D Ψηφιακό Μαστογράφο Τομοσύνθεσης .

Ένα επιπρόσθετο σημαντικό σημείο διαφοροποίησης μας είναι η εφαρμογή αυστηρών και λεπτομερών διαδικασιών,  ώστε να διασφαλίζουμε την ποιότητας μας στο παραγόμενο διαγνωστικό αποτέλεσμα των τμημάτων μας ,καθώς και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση που έχουμε καθιερώσει για όλο το προσωπικό του Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ.

Πώς θα θέλατε να κλείσουμε αυτή τη σύντομη συζήτηση μας;

Το σημαντικότερο για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο Α-Πρόληψις, είναι η πλήρης αφοσίωση στο όραμά μας που είναι το εξής: Όλοι οι άνθρωποι που μας τιμούν και μας εμπιστεύονται είναι οι δικοί μας άνθρωποι, η οικογένεια μας. Κάθε φορά που μας εμπιστεύονται προσπαθούμε να  τους προσφέρουμε τις ανάλογες υπηρεσίες! Άλλωστε το λέμε παντού  …Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ :  «Το διαγνωστικό μας … το διαγνωστικό σας»!