Βολτάροντας στις πλατείες του Αγίου Δημητρίου

3089

Τα απογεύματα του καλοκαιριού οι πλατείες της πόλης σφίζουν από ζωή αφού όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, επιλέγουν να κάνουν την βόλτα τους και να πάρουν μια ανάσα μετά από μια ζεστή ημέρα. Ο Άγιος Δημήτριος είναι μια περιοχή με αρκετές πλατείες ιδανικές για την απογευματινή σας βόλτα!

Πλατεία Καλογήρων

Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες πλατείες της περιοχής. Είναι το σημείο που ο Άγιος Δημήτριος συναντά τον γειτονικό Δήμο της Δάφνης. Ήταν και είναι μια πλατεία γεμάτη ζωή, κόσμο και πολλά καταστήματα. Εδώ μπορείς να πιεις τον καφέ σου, να φας ό,τι λαχταρά η ψυχή σου και να κάνεις ένα σωρό δραστηριότητες. Στη γύρω περιοχή θα βρεις γυμναστήρια, γήπεδα, escape rooms και κινηματογράφους.

Πλατεία Αλέξανδρου Παναγούλη

Η συγκεκριμένη πλατεία είναι ακριβώς πάνω στη Βουλιαγμένης, δίπλα στο Metro Mall, και αποτελεί το τέλειο σημείο για να απολαύσεις μια βόλτα με το ζωάκι σου, να παίξεις με τα παιδιά σου στην οργανωμένη παιδική χαρά ή να κάτσεις σε ένα από τα παγκάκια και να χαζέψεις τους περαστικούς. Εδώ διοργανώνονται πολλές συναυλίες και εκδηλώσεις και θα δεις και την προτομή του Αλέξανδρου Παναγούλη, μιας και ο ήρωας έχασε τη ζωή του λίγα μέτρα απόσταση από το σημείο που βρίσκεται η πλατεία. 

Πλατεία Έλενας Βενιζέλου

Μια μικρή και όμορφη πλατεία πάνω στην Αγίου Δημητρίου, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Δήμου μας, αποτελεί την πιο όμορφη ανάσα ζωής μέσα στην πόλη. Κάνε τα ψώνια σου στον πολυσύχναστο δρόμο και στη συνέχεια κάτσε να ξεκουραστείς στην μικρή πλατεΐτσα.

Πλατεία Άρη Βελουχιώτη

Η πλατεία Άρη Βελουχιώτη έχει έκταση 2,5 στρέμματα περίπου και περικλείεται από τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Μενελάου αλλά και την προέκταση της οδού Αφεντούλη. Η πλατεία είναι γνωστή επίσης και ως πλατεία Φιλιππίδου και διαθέτει παιδική χαρά, ενώ κοσμείται με το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη. 

Πλατεία Δημοκρατίας

Είναι μια από τις πιο όμορφες πλατείες του Δήμου μας και εδώ θα βρεις και το διάσημο γλυπτό που δημιουργήθηκε από τον Αρχιτέκτονα Νίκο Σαπέρα. Η πλατεία είναι γνωστή και ως «Πλατεία των Μήλων» και αποτελεί στέκι πολλών μαθητών της γύρω περιοχής.