Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύνδεσμο των Απανταχού Αναφαίων

3581
Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 και ώρες 17.30 έως 20.30 ο Σύνδεσμος των Απανταχού Αναφαίων. Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση οι ανάγκες της πατρίδας μας για εθελοντές αιμοδότες και μονάδες αίματος είναι τεράστιες. Λόγω του COVID οι τακτικοί αιμοδότες φοβούνται να αιμοδοτησουν και τα αποθέματα έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας δεν υπάρχει καμία περίπτωση μετάδοσης αναπνευστικών ιώσεων με την αιμοδοσία.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και τίθεται σε κίνδυνο η επιβίωση των ασθενών που κάνουν συνεχείς μεταγγίσεις (π.χ. με μεσογειακή αναιμία ή αιματολογικές κακοήθειες).
Τα μέλη και οι φίλοι και το ΔΣ του Συνδέσμου των Απανταχού Αναφαίων καλούμαστε να συνεισφέρουμε στην ανάγκη των συνανθρώπων μας και να αιμοδοτήσουμε μαζικά ώστε κανείς συνάνθρωπος μας να μην βρεθεί σε ανάγκη υγείας που δεν μπορεί να καλυφτεί.
Το πολιτιστικό μας κέντρο είναι αρκετά μεγάλο και με άρτιο εξαερισμό. Μία μέρα πριν την αιμοδοσία θα έχει απολυμανθεί. Στον χώρο θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας και θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και αποστάσεων.

Ο Σύνδεσμος εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο στη διεύθυνση Παμίσου 21