Η πλατφόρμα δηλωσης και διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων

1129

Άνοιξε και βρίσκεται στη διάθεση των πολιτών η πλατφόρμα Δήλωσης και Διόρθωσης Τ.Μ. Ακινήτων χωρίς καμία ταλαιπωρία απλά και γρήγορα με λίγα κλικ. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για να μπείτε στην πλατφόρμα πατήστε εδώ

Με το σχεδιασμό αυτό αντιμετωπίζεται η συμφόρηση σε εκατοντάδες ΟΤΑ από τη μαζική προσέλευση ιδιοκτήτων ακινήτων για να δηλώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους.

Μέσω αυτής, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν στους δήμους τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών τους προκειμένου να γλιτώσουν από πρόστιμα και αναδρομικές επιβαρύνσεις χωρίς να απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού, καθώς η πλατφόρμα αντλεί στοιχεία από το Περιουσιολογίο Ε9 της ΑΑΔΕ και το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ. Αρκεί μόνο η ηλεκτρονική δήλωση του ιδιοκτήτη ακινήτου. Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών θα προκύπτει αυτόματα.-