Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2022»

84
Η πρώτη μεγάλη συνέντευξη τύπου για την «Ειρηνοδρομία 2022» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 12/4/2022 στο συγκλονιστικό Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, του σωματείου που φέτος στηρίζει η Ειρηνοδρομία με το κοινωνικό μήνυμα «Τρέχουμε για την Ειρήνη Κερδίζουμε τη Ζωή»

Στο κατάμεστο εντυπωσιακό Μουσείο, ένα από τα λίγα του είδους του στον κόσμο, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, κος Σπήλιος Διαβολίτσης καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ Αγίου Δημητρίου, Γιάννης Μαθάς υποδέχθηκαν τους φετινούς Πρεσβευτές του θεσμού, τους δημοσιογράφους καθώς και εκλεκτούς εκπροσώπους των χορηγών και των θεσμικών υποστηρικτών της Ειρηνοδρομίας 2022.
Η έγκριτη δημοσιογράφος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας, Ζέτα Θεοδωρακοπούλου αφού διάβασε το χαιρετισμό της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου Μαρία Ανδρούτσου • Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Αττικής, που απουσίαζε λόγω covid, συντόνισε άρτια και μεστά την εκδήλωση, αποκομίζοντας μάλιστα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τους πρεσβευτές της Ειρηνοδρομίας 2022 και τιμώμενα πρόσωπα της συνέντευξης τύπου, τους χρυσούς παραολυμπιονίκες του Τόκιο, Νάσο Γκαβέλα και Σωτήρη Γκαραγκάνη.
Σε ερώτηση της στο Νάσο Γκαβέλα για το ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο με τη συμμετοχή του στην «Ειρηνοδρομία 2022», ο χρυσός παραολυμπιονίκης απάντησε: «Αρχικά το μήνυμα το δίνει ο ίδιος ο δήμος Αγίου Δημητρίου με την προσφορά του… είναι χαρά μας να συμμετάσχουμε κι εμείς με τον Σωτήρη. Είμαστε όλοι μαζί και ο δήμος το έχει αγκαλιάσει αυτό. Είναι μεγάλη μου χαρά να είμαι εδώ αυτή τη στιγμή και να είμαστε πρεσβευτές στην «Ειρηνοδρομία 2022». Καλώ όχι μόνο τους αθλητές αλλά και τους πολίτες να συμμετάσχουν. Εύχομαι να έρθει πάρα πολύς κόσμος και σίγουρα θα είναι ένας υπέροχος αγώνας»
Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης στάθηκε στην υγεία και τη συμπερίληψη λέγοντας: «Το τρέξιμο είναι ζωή, είναι υγεία. Ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια με την πανδημία η υγεία έχει κλονιστεί πολύ και πρέπει να την προσέχουμε περισσότερο και εύχομαι όλοι να καταλάβουν την αξία του τρεξίματος για αυτό το λόγο και όχι μόνο. Από τη στιγμή που ο Νάσος καταφέρνει και συμμετέχει παντού έτσι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να είναι μαζί μας»
Ο Σπήλιος Διαβολίτσης παρουσίασε τη διοργάνωση δίνοντας μεγάλη έμφαση στο αντιπολεμικό μήνυμα ειρήνης που φέτος είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς και στη σύγχρονη και ιδιαίτερη εικαστική προσέγγιση του νέου μεταλλίου που πλέον θα έχει στη μια του όψη την προσωπογραφία του Αλέξανδρου Παναγούλη αλλά και στα καινοτόμα δωρεάν προγράμματα καρδιολογικού ελέγχου και αγωνιστικής προετοιμασίας καθώς και στο kids athletics.
Ο Γιάννης Μαθάς παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα του θεσμού «Παναγούλεια» στο οποίο άλλωστε εντάσσεται ως κορύφωση η «Ειρηνοδρομία» φροντίζοντας να σταθεί ιδιαίτερα στο αντιπολεμικό, ειρηνικό και αντιφασιστικό μήνυμα όλων των εκδηλώσεων.
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν και ο χαιρετισμός της Προέδρου του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, Μαρίας Τζεβελέκου η οποία μεταξύ άλλων είπε: «Κόντρα σε κάποιες αντιλήψεις μπορούμε κι εμείς να είμαστε μάχιμοι, να ζούμε και ευχαριστούμε το δήμο Αγίου Δημητρίου. Θα συμμετάσχουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε από το Φάρο Τυφλών και θα ήθελα να πω ότι δεν είναι μόνο η συμπερίληψη που διακρίνουμε από πλευράς δήμου και μας συγκινεί ιδιαίτερα είναι και η ενσυναίσθηση»
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τόσο τους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση όσο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της AFFIDEA, κο Θεόδωρο Καρούτζο, τον Πρόεδρο του ΠΣΑΤ, κο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, την Εκπρόσωπο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, κα Ξένια Αργιτάκη καθώς και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ειρηνοδρομίας και Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης, κο Αντώνη Αλακιώτη.