Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου: Εκδήλωση μνήμης για τη μικρασιατική καταστροφή

1356

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εορταστική εκδήλωση στον Δήμο Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Βασιλείου.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου, ήταν αφιερωμένη στην άλωση της Πόλης, τη μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και τη μικρασιατική καταστροφή.

Όσοι είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν την εκδήλωση απήλαυσαν μοναδικά χορευτικά συγκροτήματα, υπέροχες μελωδίες και τραγούδια από την ενοριακή Χορωδία αλλά και μια υπέροχη ορχήστρα με μουσικά παραδοσιακά όργανα.

Ο Πάτερ Ηλίας Αντωνόπουλος είχε την ευθύνη της εκδήλωσης η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα επιδόθηκαν στους ποντιακούς χορούς συγκινώντας όλους τους παρευρισκομένους. Τα μικρότερα παιδιά παρουσίασαν σκετσάκια και απήγγειλαν ποιήματα.

Είναι γνωστό πως η ενορία του Αγίου Βασιλείου τιμάει πάντα τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας οργανώνοντας σημαντικές εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη. Ο ναός ανακαινίστηκε πριν από 3 χρόνια ακριβώς και είναι ακόμα πιο κατάλληλος για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.