Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου: Πώς να παρακολουθήσεις τις Θείες Λειτουργίες εν μέσω πανδημίας

1005

Τροποποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στον Άγιο Δημήτριο έτσι ώστε οι πιστοί να μπορούν να παρακολουθούν τις Θείες Λειτουργίες και τις κατηχήσεις εν μέσω πανδημίας. Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ναού και το νέο πρόγραμμα:

 • Κατόπιν των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων -όσον αφορά την Πανδημία- και σχετικής εντολής από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, σας ενημερώνουμε με πόνο ψυχής ότι, κάθε Κυριακή στον Ιερό Ναό μπορούν να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια τελέσεως της Θείας Λειτουργίας συγχρόνως μόνο εννέα πιστοί. Μέχρι νεοτέρας θα ισχύει αυτή η εντολή.

  Οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθούν τον Αναστάσιμο Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, (καθώς επίσης και όλες οι ιερές ακολουθίες που τελούνται στον Ιερό Ναό μας), μέσω του YouTube από το επίσημο κανάλι του Ναού μας ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Όσοι επιθυμούν να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων, θα προσέρχονται στον Ιερό Ναό μας μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας (από τις 10.00 έως τις 11.00 το πρωί) για να μεταλάβουν, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

 • Η Θεία Λειτουργία θα ακούγεται από τα μεγάφωνα στους εξωτερικούς χώρους του Ναού.
 • Όρθρος και Θεία Λειτουργια τελείται στον Ιερό Ναό μας:
  Δευτέρα έως και Σάββατο πρωί 6.30 έως 8.30
  Το Σάββατο δεν θα τελείται βραδινή Θεία Λειτουργία λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας
  Κυριακή  6.30 έως 10.00 το πρωί
 • Οι διαδικτυακές κατηχήσεις μέσω ZOOM πραγματοποιούνται:
  Την Κυριακή 5.00 – 6.00 το απόγευμα με ανάλυση Πατερικών κειμένων.
  Τη Δευτέρα 6.30 – 7.30 το βράδυ με ερμηνεία – ανάλυση Αγιογραφικών κειμένων.