Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα θα λειτουργεί και πάλι η Δημοτική Ιματιοθήκη

1843

Ξεκινάει τη λειτουργία της ξανά η Δημοτική Ιματιοθήκη της πόλης, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 2-5 το απόγευμα, έπειτα από μια απαραίτητη διακοπή για την αναδιοργάνωσή της, τον εκ νέου σχεδιασμό της και την ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας της.

Η Δημοτική Ιματιοθήκη θα είναι ανοιχτή κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ, είδη βρεφανάπτυξης και παιχνίδια , που θα διανέμονται στα ωφελούμενα άτομα και οικογένειες των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Οι πολίτες που επιθυμούν να δωρίσουν ή να προσφέρουν, μπορούν να το κάνουν είτε με καινούργια – αχρησιμοποίητα είδη είτε είδη σε καλή κατάσταση ή ελαφρώς μεταχειρισμένα. Θα γίνονται δεκτά είδη πάντα πλυμένα και καθαρά και σε καμία περίπτωση σκισμένα ή πολύ φθαρμένα! Σε διαφορετική περίπτωση ο/ η υπάλληλος που τα παραλαμβάνει έχει τη δυνατότητα να μην τα δεχθεί και να τα επιστρέψει.

☑️ Υπενθυμίζεται πως από τη Δημοτική Ιματιοθήκη καλύπτονται οι ανάγκες των ωφελούμενων του Δήμου. Ωφελούμενοι είναι όσοι είναι ενταγμένοι στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών και η παραλαβή των ειδών γίνεται με επίδειξη της εν ενεργεία κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου ή με παραπομπή απευθείας από Κοινωνικό Λειτουργό της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

‼️ Αξίζει να σημειωθεί πως παρ’ όλη τη διακοπή λειτουργίας της Δημοτικής Ιματιοθήκης για το κοινό, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου φρόντισε για όποιον ωφελούμενο ή άστεγο χρειάστηκε ρούχα ή κλινοσκεπάσματα.

Δημοτική Ιματιοθήκη Αγίου Δημητρίου, Μακρυγιάννη 98
Λειτουργία: Πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, ώρες: 14:00 με 17:00