Μήνας επιτυχιών ο Ιούνιος για τον ΟΦΚΑ «Οδυσσέας»

1216

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν οι αθλητές του Συλλόγου Στίβου ΟΦΚΑ «Οδυσσέας» που εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου 2019, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Κ23 που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, οι αθλητές του Συλλόγου κατέκτησαν συνολικά 4 μετάλλια, δύο χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.
Ο Θανάσης Παπαδόπουλος, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής στο άλμα εις μήκος με 7,74μ. έπιασε το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου στη Σουηδία.

Ήδη τη συμμετοχή του στα 100μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε εξασφαλίσει και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης, ο οποίος στη Λάρισα ήταν χρυσός νικητής στα 200μ. με νέο προσωπικό ρεκόρ 21.53, αλλά και ασημένιος στα 100μ. με 10.73.

Οι δύο αθλητές προέρχονται από τις ακαδημίες του Συλλόγου και από τις μικρές κατηγορίες πρωταγωνιστούν στα αγωνίσματα των αλμάτων και των ταχυτήτων.
Ακόμα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εξαιρετική παρουσία είχε ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ στη σφαιροβολία που ήταν τρίτος με 16,81μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, καθώς και η Χρύσα Κουβατζή στα 1.500μ., η Βίβιαν Σπανού στη σφαιροβολία και η Θεοφανία Μπάλλα στα 5.000μ.-

Αξίζει να σημειωθεί πως νικητές επέστρεψαν και αθλητές του συλλόγου που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Ιουνίου στην Κατερίνη .

Ο 16χρονος Ανδρέας Αντωνακόπουλος ήταν δεύτερος στο άλμα εις μήκος απέναντι σε αρκετά μεγαλύτερους του αθλητές με καλύτερο άλμα στα 7,17μ., ενώ η Βίβιαν Σπανού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο έπταθλο!

Εκτός από τα δύο μετάλλια, καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν ακόμα ο Κώστας Γκορίλας στο άλμα εις ύψος, η Γιώτα Φράγκου στα 200μ., η Λυδία Ντόμαλη στα 3.000μ. κ.ά.

ΠΗΓΗ: dad.gr, OΦΚΑ