Μαίρη Νιάρχου: Σε αυτές τις εκλογές η συμμετοχή όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας είναι απαραίτητη

1646

Άλλη μία δυναμική γυναικεία παρουσία βρίσκεται μεταξύ των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού της Μαρίας Ανδρούτσου. Η Μαίρη Νιάρχου μιλά στο agiosdimitriosnews για τα προβλήματα της περιοχής τα οποία και χρήζουν άμεσης επίλυσης καθώς και για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου.

Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό της κ. Ανδρούτσου; 

Η απόφαση μου βασίζεται, πρωτίστως, στην εμπιστοσύνη μου στην προσωπικότητα και στις ικανότητες  της Δημάρχου μας, Μαρίας Ανδρούτσου. Συμμερίζομαι απόλυτα τις θέσεις της και το όραμα της για το σχεδιασμό της πόλης μας. Ήρθε η ώρα, σε αυτές τις εκλογές, να στηρίξουμε ανθρώπους επαγγελματικά καταξιωμένους και ενεργούς στο κοινωνικό σύνολο. Πιστεύω πως ο συνδυασμός “ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ” εκφράζει την οικονομική αυτοδυναμία και διοικητική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Ποια προβλήματα χρήζουν άμεσης επίλυσης στον Δήμο Αγίου Δημητρίου; 

Καταρχήν, η διαπλάτυνση και διαμόρφωση της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου με την δημιουργία νησίδας και φωτισμού LED για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς επίσης και η ανάπλαση της περιοχής γύρω από τον σταθμό Άγιος Δημήτριος- Αλέξανδρος Παναγούλης, χρήζουν άμεσης επίλυσης στον δήμο μας.

Ποιες είναι η δικές σας προτάσεις για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών δράσεων στον Δήμο;

Κρίνω απαραίτητη την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και την ενίσχυση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγίου Δημητρίου, το οποίο επιτελεί ένα σημαντικό ανθρωπινό έργο, με το να αγκαλιάζει μαθητές και από όμορους Δήμους. Στόχος είναι τα σχολεία να αποτελούν ανοιχτά, δυναμικά κέντρα γνώσης και να είναι ικανά να εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπική κοινωνίας.


 Τι μήνυμα στέλνετε στους πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν την Κυριακή; 

Θέλω, αρχικά, να απευθυνθώ στους νέους πολίτες, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, και να τους πω πως πρέπει να δώσουν ένα δυναμικό “παρών”. Η συμμετοχή όλων, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι απαραίτητη, έτσι ώστε την επομένη των εκλογών να έχουμε μία δυνατή δήμαρχο που θα μπορεί να αποφασίζει και να υλοποιεί το πρόγραμμα της.

Λίγα λόγια για την Μαίρη Νιάρχου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κ.Τούμπα Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από την Χώρα Σφακίων. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Νιάρχο, μηχανολόγο – μηχανικό και έχουν δύο παιδιά, την Ιωάννα (φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και την Εφιλίνα (μαθήτρια Γυμνασίου). Είναι πτυχιούχος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1996, κατοικεί και δραστηριοποιείται στον Άγιο Δημήτριο. Εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών και, παράλληλα, είναι Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Kinnick”. Την περίοδο 2000-2004, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ διετέλεσε μεταφράστρια – διερμηνέας σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ως μητέρα, συμμετείχε ενεργά στους Συλλόγους Γονέων των 13ου και 21ου Δημοτικών Σχολείων, του 2ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου. Σήμερα, είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου και Ειδ. Γραμματέας της Ένωσης Γονέων του δήμου μας. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο οποίο προσφέρει από το 2015 εθελοντικά της υπηρεσίες της, ενώ, ακόμη, συμμετέχει στο Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας (ΟΠΚΑΠ), καθώς και στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή. Πιστεύει στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών για ένα καλύτερο αύριο.