Μετράμε αντίστροφα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

1056

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για άλλη μία χρονιά στον Δήμο Αγίου Δημητρίου είναι γεγονός. Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας σε διάφορους δήμους έχουν προγραμματιστεί δράσεις, δραστηριότητες και διάφορες πρωτοβουλίες που δίνουν στους πολίτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεταξύ άλλων βιώσιμους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με 40 και πλέον φορείς, θεσμικούς υποστηρικτές και χορηγούς, σχεδίασε ανάλογες δράσεις, για την αντίστοιχη Εβδομάδα, Δευτέρα 16 έως και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Με σύνθημα “ας περπατήσουμε όλοι μαζί” και «ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία» ο Δήμος καλεί και φέτος μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στις δράσεις. Σκοπός, η ενθάρρυνση και παρακίνηση των δημοτών να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα το ποδήλατο, τη Δημοτική συγκοινωνία, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της κοινωνικής, της περιβαλλοντικής και οικονομικής, διάστασης του Δήμου μας.