Με επιτυχία στέφθηκε το αφιέρωμα στο μαέστρο Κωνσταντίνο Δραγώτη στην πλατεία Μ. Θεοδωράκη

79

Σε μια ατμόσφαιρα με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, έγινε την Κυριακή 7/7/2024, η συναυλία της ορχήστρας ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του δημιουργού και μαέστρου της Κωνσταντίνου Δραγώτη.

Ο αείμνηστος μουσικός ήταν ο άνθρωπος που επί 12 χρόνια προσέφερε πολλά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Ήταν ακούραστος δημιουργός, εργάτης και οραματιστής, υπηρέτης του ποιητικού λόγου και των σπουδαίων μουσικών.

Στη συναυλία που έγινε στο όμορφο θέατρο της πλατείας «Μίκης Θεοδωράκης» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τη διεύθυνση  ορχήστρας είχε ο Τριαντάφυλλος Βαβάτσικος, ενώ οι ενορχηστρώσεις ήταν του Κων/νου Δραγώτη.

Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: “Πριν από λίγο καιρό αποχαιρετήσαμε ένα μεγάλο δημιουργό, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή πιστά τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Ως μαέστρος της ορχήστρας Μετροπόλιταν, με τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές του ικανότητες, ανέδειξε τις βαθιές ρίζες της μουσικής με την κοινωνία και τον πολιτισμό. Ο πρόωρος χαμός του μαέστρου Κωνσταντίνου Δραγώτη, ήταν πλήγμα για τον πολιτισμό της περιοχής μας και η σεμνή και όμορφη αποψινή εκδήλωση, που περιλαμβάνει ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του έργου του, είναι ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του.”

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αγγελική Σαραβελάκη. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι αντιδήμαρχοι: οικονομικών υπηρεσιών Ιωάννης Μπάντος,  Εποπτείας Πόλης  Γιώργος Ταμπακόπουλος και Κοινωνικής Μέριμνας Αθάνασιος Μπαμπάνας.

Παρέστησαν επίσης η  Χριστίνα Μαργαρίτη,  εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα που αφορούν: στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών & Προσφύγων (ΣΕΜΠ) και Ευαισθητοποίησης σε θέματα ΑμεΑ, ο Ευάγγελος Μαλαθούνης εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για το Μικρό Συνεργείο, η Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα Πολιτιστικά Σωματεία και την Αστική  Πανίδα, η πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Πόλη Συμμετέχουμε-Ενώνουμε», Μαρία Ανδρούτσου και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε την πόλη μας», Γιώργος Παπατριανταφύλλου, κ.α.