Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμός Ενηλίκων για Υγιή και Ενεργό Γήρανση» στον Άγιο Δημήτριο

914

Την περασμένη Δευτέρα, στις 18/11/2019 πραγματοποιήθηκε στο 4ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εμβολιασμός Ενηλίκων για Υγιή και Ενεργό Γήρανση».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και ιδιαίτερα εναντίον της εποχικής γρίπης, του πνευμονιόκοκκου και του έρπητα ζωστήρα.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Πάνος Μπαντούνας είπε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στο ΔΙΚΤΥΟ για τις πραγματικά επωφελείς πρωτοβουλίες του κι’ ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Παθολόγο – Λοιμοξιωλόγο Καθηγητή κ. Αθανάσιο Σκουτέλη για την παρουσία του και την ενημέρωση που έκανε στους πολίτες του Δήμου. Με αφορμή και την εκδήλωση, παροτρύνουμε τους παρευρισκόμενους να έχουν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και να μην διστάζουν να εμβολιάζονται, γιατί «κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και σε αυτήν μίλησε και ο Παθολόγος – Λοιμοξιωλόγος Καθηγητής, Αθανάσιος Σκουτέλης. Ο κος. Σκουτέλης τόνισε ότι μόνο με τη σωστή και καθολική εφαρμογή του εμβολιαστικού προγράμματος θα υπάρξει σημαντική μείωση των λοιμωδών νοσημάτων.