Μια μέρα στον Άγιο Δημήτριο: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις!

3660

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ένας από τους πιο ωραίους Δήμους της Αθήνας. Μπορεί η ομορφιά του να μην είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή αλλά όσο ζεις σε αυτόν καταλαβαίνεις πως είναι από τις λίγες περιοχές που έχουν διατηρήσει αυτή τη γλυκιά αίσθηση της γειτονιάς.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις εδώ για να περάσεις μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα! Ο Δήμος διαθέτει μερικά πολύ όμορφα σημεία και μπορείς να φτάσεις εύκολα σε αυτά από όποιο σημείο της Αθήνας βρίσκεσαι με το μετρό ή ακόμα και με λεωφορεία.

Στην Αγίου Δημητρίου…

Ξεκίνα τη βόλτα σου από την Αγίου Δημητρίου, έναν μεγάλο δρόμο με πολλά μαγαζιά που αποτελεί την κεντρική αγορά της περιοχής. Εδώ θα βρεις φούρνους και όμορφα καφέ για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με το πιο νόστιμο πρωινό. Στον ίδιο δρόμο υπάρχουν αμέτρητα μαγαζιά στα οποία μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου. Ψάχνοντας θα ανακαλύψεις πολύ καλές ευκαιρίες σε πολύ καλές τιμές.

Στην εκκλησία…

Καθώς προχωράς στην Αγίου Δημητρίου θα συναντήσεις την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που είναι ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα σημεία του Δήμου. Εκεί μπορείς να κάνεις χαλαρά τη βόλτα σου ενώ σε ένα από τα πάρκα της γειτονιάς υπάρχουν όργανα γυμναστικής για να κάνεις και τη γυμναστική σου στην ύπαιθρο.

Στο στέκι «Πκροδάφνη»…

Πρόκειται για ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι που διαθέτει πλούσια δανειστική βιβλιοθήκη, βιβλιοπωλείο, ιστορικό αρχείο και στούντιο ηχογραφήσεων. Αν κάνεις τη βόλτα σου Πέμπτη θα δεις στον επάνω όροφο καφενείο όπου μπορείς να απολαύσεις και τον καφέ σου.

Στο «Metro Mall»…

Το μεγάλο εμπορικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου συγκεντρώνει καθημερινά πολύ κόσμο που πηγαίνει στο Metro Mall για να απολαύσει τα ψώνια του, βόλτες, καφέδες, φαγητό αλλά και σινεμά. Εκεί μπορείς να φας το μεσημεριανό σου και ό,τι λαχταράει η ψυχή σου, ενώ στον τελευταίο όροφο θα βρεις ωραία μαγαζάκια για να απολαύσεις το γλυκό ή το παγωτό σου με θέα τον Άγιο Δημήτριο και τις γύρω περιοχές.

Στο «Στρογγυλό»…

Ολοκλήρωσε τη βόλτα σου στο γνωστό σχολείο του Αγίου Δημητρίου, το «Στρογγυλό», όπου από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 29 Αυγούστου προβάλλονται καθημερινά υπέροχες ταινίες σε ένα θερινό σινεμά που έχει στηθεί στον πανέμορφο αυτόν χώρο. Για να προλάβεις την ταινία θα πρέπει να είσαι εκεί πριν από τις 21.00 έχοντας μαζί σου τα απαραίτητα σνακς.