Ντοκουμέντο από το 1978 και το τότε Μπραχάμι

241

Το Μπραχάμι στο τέλος της δεκαετίας του ’70 αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο βίντεο που αλιεύσαμε από το youtube και έχει ανέβει από την Ριζοσπαστική Οικολογική Κίνηση πολιτών Αγίου Δημητρίου  (http://metexo.blogspot.gr/) .

Όπως αναφέρεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο επί τριάντα έξη χρόνια το συγκεκριμένο υλικό ήταν κρυμμένο σε ταινία 8mm το οποίο έχει πλέον ιστορική αξία για την πόλη μας. Οι ερασιτέχνες κινηματογραφιστές κατέγραψαν με την κάμερα την δυστοπία της πόλης μας λίγα χρόνια μετά την μεταπολίτευση και με αφορμή τις δημοτικές εκλογές το Φθινόπωρο του 1978. Σε αυτό παρελαύνουν όλοι οι πρωταγωνιστές της εποχής μέσα από τα διαφημιστικά ήθη και την αισθητική που επικρατούσε τότε, καθώς και πρόσωπα που έγραψαν την δική τους προσωπική ιστορία στην πόλη μας.

Για την ιστορία, βασικοί πρωταγωνιστές, στις εκλογές του 1978 ήταν ο Γ.Μπουκογιάννης (37,5%), Γ.Τρακάδας (24%), Μ.Σακελλαρόπουλος(21,5%),  Γ.Μανδράκος (17%). Δήμαρχος αναδείχθηκε στο δεύτερο γύρο ο Γ. Μπουκογιάννης(64%) έχοντας αντίπαλο τον Γ. Τρακάδα(36%). Και οι τέσσερεις πρωταγωνιστές εκείνων των εκλογών έχουν αποδημήσει. Ο καθένας τους, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, έχει αφήσει το στίγμα του στην πόλη μας αρκετά ευανάγνωστο, ακόμα και σήμερα.