Οι Δημοτικές Συγκοινωνίες του Δήμου Αγίου Δημητρίου

1369

Ο Δήμος του Αγίου Δημητρίου έχει 2 γραμμές που εξυπηρετούν δωρεάν τους κατοίκους. Σκοπός των λεωφορειακών γραμμών είναι να μεταφέρουν κατοίκους και επισκέπτες σε κεντρικά σημεία του δήμου και σε σταθμούς μετρό.

Οι γραμμές περνάνε από τα πιο κύρια σημεία του δήμου, όπως το Δημαρχείο, τα ΚΕΠ, την τοπική αγορά, την Εφορία, την Αστυνομία, το Κέντρο Υγείας (πρώην ΙΚΑ), το Στρογγυλό, τα αθλητικά κέντρα, τον Ασύρματο, την πλατεία Παναγούλη.

Οι δύο γραμμές αναβαθμίστηκαν πριν από λίγους μήνες με δύο ολοκαίνουρια mini bus και τα δρομολόγιά τους ανανεώθηκαν ώστε να εξυπηρετούν ακόμα περισσότερο κόσμο.

Η γραμμή Α’, με αφετηρία το τέρμα της οδού Βεργίνας, καταλήγει στον σταθμό του Μετρό Αγίου Δημητρίου (Αλέξανδρος Παναγούλης) και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Αμαλίας και Λ. Βουλιαγμένης.

Η γραμμή Β’ ξεκινάει από το Δημοτικό Στάδιο, με αφετηρία την οδό Σάμου, και περνάει τις οδούς Αργοστολίου, Πόντου, Λιδωρικίου, Σουλίου, καταλήγοντας στο σταθμό του Μετρό Ηλιούπολης.

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, παροτρύνει τους κατοίκους του Δήμου να χρησιμοποιούν τα μέσα καθώς είναι ένας οικονομικός τρόπος μετακίνησης αλλά και πιο βιώσιμος τόσο περιβαλλοντικά όσο και από την πλευρά του σεβασμού στο συνάνθρωπο.

Οι δύο γραμμές εξυπηρετούν από Δευτέρα έως Παρασκευή όλους τους εργαζόμενους, μαθητές, συναλλασσόμενους με τις υπηρεσίες του Δήμου και επισκέπτες εμπορικών καταστημάτων.