Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι του Αγίου Δημητρίου

1518

Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι του Δήμου Αγίου Δημητρίου είναι ένα από τα πιο ωραία έργα που έχουν γίνει στον Δήμο μας. Μέσω αυτών 45 οικογένειες καλύπτουν τις ανάγκες τους σε λαχανικά ενώ επιπλέον δίνουν το 10% της καλλιέργειάς τους για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζονται και άλλες οικογένειες που έχουν δυσκολίες.

Η υπεύθυνη για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, Κα. Ασημακοπούλου μίλησε στο Agios Dimitrios News και τόνισε πως: «Οι αιτήσεις για του Δημοτικούς Λαχανόκηπους γίνονται κάθε 2 χρόνια. Τώρα διανύουμε τον πρώτο χρόνο, άρα το επόμενο καλοκαίρι θα γίνουν και πάλι οι αιτήσεις που πραγματοποιούνται πάντα μέσα στον Ιούνιο-Ιούλιο».

Χρήσιμες πληροφορίες για τους δημοτικούς λαχανόκηπους:

  1. Οι λαχανόκηποι βρίσκονται σε μια έκταση 2,5 στρεμμάτων που ανήκε στον Δήμο και παρέμενε ανεκμετάλλευτη για πολλά χρόνια.
  2. Οι δικαιούχοι για καλλιέργεια στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους επιλέγονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια: την ανεργία, την οικογενειακή κατάσταση κ.λπ. 
  3. Το δικαίωμα χρήσης της γης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2 χρόνια.
  4. Η καλλιέργεια είναι αποκλειστικά βιολογική, κάτι που πρέπει να τηρείται από όλους τους πολίτες που καλλιεργούν εκεί.
  5. Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι έχουν ήδη αποτελέσει κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους μαθητές του Δήμου του Αγ. Δημητρίου.