Οι εικαστικές παρεμβάσεις στα Νηπιαγωγεία του Αγίου Δημητρίου

1351

Το νηπιαγωγείο αποτελεί το πρώτο «σχολείο» και κάθε παιδί θέλει να πηγαίνει σε έναν χώρο ευχάριστο, γεμάτο χρώματα και ζωή! Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίχθηκε το πρόγραμμα αισθητικής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων που σκοπό έχει να ανανεώσει τις όψεις των κτιρίων ώστε να γίνουν πιο όμορφες και ελκυστικές για όλα τα παιδιά!

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος αναβαθμίστηκε το 16ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μονεμβασίας  & Τσιτσάνη. Το νηπιαγωγείο δέχτηκε εικαστικές παρεμβάσεις που άλλαξαν πάρα πολύ την εξωτερική του όψη.

Οι τοίχοι βάφτηκαν τμηματικά σε αποχρώσεις του μπλε και διακοσμήθηκαν με ωραία σχέδια.

Πριν από το 16ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου είχαν ανανεωθεί εικαστικά και άλλα σχολικά κτίρια. Το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου ζωγραφίστηκε με παρόμοια σχέδια σε μπλε αποχρώσεις ενώ παράλληλα έγιναν εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων επί της οδού Καλλιφρονά.
Το 14ο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο αναμορφώθηκαν επίσης με ελαιοχρωματισμούς της εξωτερικής όψης των κτιρίων που βρίσκονται μεταξύ των οδών Θαλείας και Αρχιμήδους.
To 13o Νηπιαγωγείο πριν τις εικαστικές παρεμβάσεις…
Μετά…

To 9o Νηπιαγωγείο γέμισε με χρώμα και ζωντάνια!

Τα χρώματα και τα σχέδια που χρησιμοποιούνται δεν επιλέγονται τυχαία και σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για μαθητές, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες. 

Όλες οι εικαστικές παρεμβάσεις έγιναν δια χειρός του καλλιτέχνη Thano Raf.