Οι επιστημονικές Κυριακές έρχονται ξανά με χαρά, αλλά και με ασφάλεια στο Μουσείο Πειραμάτων στον Άγιο Δημήτριο

180

Το Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω κορονοϊού ανοίγει τις πόρτες του για το νέο έτος σε μικρούς και μεγάλους με πολλά και ενδιαφέροντα προγράμμα.

Συγκεκριμένα την Κυριακή 23 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το παρακάτω πρόγραμμα:  

Πειράματα από την κουζίνα μας – Junior Science για παιδιά 4–6 ετών με ενήλικο συνοδό 

Τι μπορεί να κάνει κάποιος με ξύδι, νερό, πατάτες, κρεμμύδια, αλάτι και άλλα υλικά από την κουζίνα της μαμάς; Δε θα βρείτε την απάντηση σε βιβλία μαγειρικής, γιατί μπορεί να κάνει τα καλύτερα σπιτικά… πειράματα! Αυτά που μαθαίνουμε στο Μουσείο Πειραμάτων και τα κάνουμε ξανά και ξανά στο σπίτι μας, γιατί κάθε κουζίνα μπορεί να γίνει το καλύτερο εργαστήριο!

Ώρες διεξαγωγής Junior Science: 11.00-12.00 & 12.30-13.30

Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

Μαγική φυσική για παιδιά 6-10 ετών 

Πειράματα με ηλεκτρικά κυκλώματα και μαγνήτες, πειράματα οπτικής και πολλά ακόμη παιχνίδια επιστήμης μας κάνουν να αγαπήσουμε τη Φυσική ακόμα πιο πολύ!

Ώρες διεξαγωγής: 12.15-13.30

Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο και 8€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

Science Escape Room, για παιδιά 8-12 ετών στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου

Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison! Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια! Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, λύνει γρίφους, ολοκληρώνει πειράματα και τελικά αποδεικνύει ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας!

Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών και την εκτέλεση των πειραμάτων, υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.

Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

Ώρες διεξαγωγής: 11.00-12.00

Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

Πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα:

  • Για λόγους τήρησης μεγαλύτερων αποστάσεων, τα κυριακάτικα εργαστήρια κατά το σχολικό έτος 2021-22 πραγματοποιούνται, βάσει του μηνιαίου προγράμματος, στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου. 
  • Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 2107210105, 2107610038, 2109761030 (καθημερινές 9.00 – 13.00).
  • Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (4-6 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα όπου πραγματοποιείται το εργαστήριο.
  • Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα μας Μουσείο Πειραμάτων – fanpage!
  • Οι ενήλικες γονείς/συνοδοί χρειάζεται να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης  και αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας.
  • Τα παιδιά 4 έως 17 ετών μπορούν να εισέρχονται με self-test (έως 24 ωρών).
  • Η χρήση μάσκας στο χώρο είναι υποχρεωτική.
  • Δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων ή ροφημάτων στους χώρους αναμονής.
  • Το προσωπικό του Μουσείου Πειραμάτων είναι πλήρως εμβολιασμένο.
  • Στο χώρο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου: Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος – 350 μέτρα (5΄ περπάτημα) από τη στάση μετρό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Λεωφ. Βουλιαγμένης 260), 120 μέτρα ( 2΄ περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα”.