Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου μελετούν την ιστορία του σχολείου τους και ζητούν τη βοήθεια όσων έχουν φοιτήσει σε αυτό

106

Οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου σε ρόλο ερευνητών/τριών μελετούν την ιστορία του σχολείου τους και σας προσκαλούν σε συμπλήρωση ερωτηματολογίου. Η συγκεκριμένη πρόσκληση απευθύνεται σε όσους/όσες έχετε αποφοιτήσει από το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου.

Στο πλαίσιο εγκεκριμένου υλοποιούμενου εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος τοπικής εκπαιδευτικής ιστορίας από ομάδα μαθητών/τριών του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου με τίτλο: «Το σχολείο μας μιλά για την ιστορία του» παρακαλούνται όσες και όσοι έχουν αποφοιτήσει από το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου να συμπληρώσουν ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες να ασχοληθούν ενεργά με την τοπική εκπαιδευτική ιστορία, να αναλάβουν τον ρόλο του/της ερευνητή/τριας και να αναδείξουν την ιστορία του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου, να μελετήσουν αρχειακό υλικό, να συλλέξουν προφορικές μαρτυρίες, να δημιουργήσουν οπτικοακουστικές εφαρμογές, να διατυπώσουν συμπεράσματα για την εκπαιδευτική ζωή στο παρελθόν, να αφυπνίσουν την εκπαιδευτική μνήμη, να αναστοχαστούν την εκπαιδευτική ζωή στο παρόν και να ανοίξουν το σχολείο τους στην κοινότητα.

Αν έχετε αποφοιτήσει από το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να απαντήσετε το ερωτηματολόγιο https://docs.google.com/…/1FAIpQLScoEnkZdLY…/viewform… Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί ο σύνδεσμος αντιγράψτε τον και επικολλήστε τον σε έναν φυλλομετρητή.

Ο εκτιμώμενος χρόνος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου είναι περίπου τα 5 λεπτά. Αν θέλετε να μοιραστείτε αρχειακό υλικό (αναμνηστικές φωτογραφίες, από σχολικές ποδιές, παρελάσεις, εκδρομές, εκδηλώσεις, σχολικά βιβλία κτλ) ή να σας πάρουν συνέντευξη μαθητές/τριες του προγράμματος για τα μαθηματικά σας χρόνια στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, παρακαλούμε όπως αποστείλετε μήνυμα στο e-mail που ακολουθεί elmamali@sch.gr