Ο προσωρινός ποδηλατόδρομος του Δήμου Αγίου Δημητρίου

1117
Σε ισχύ έχει τεθεί περιμετρικά του Πάρκου Ασυρμάτου ο προσωρινός ποδηλατόδρομος που δίνει την ευκαιρία ασφαλούς και βιώσιμης μετακίνησης για εκείνους και εκείνες που επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους, όπως το ποδήλατο, το περπάτημα, το πατίνι και άλλα.

Ο ποδηλατόδρομος έχει έκταση σχεδόν 1 χιλιόμετρο και περιλαμβάνεται στις οδούς Ασυρμάτου, Ελπίδος, Φιλικής Εταιρείας και Μεσσηνίας, ενώ εκτείνεται περιμετρικά του Πάρκου Ασυρμάτου συνδέοντας το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στον Ασύρματο (γήπεδα μπάσκετ, τένις και ποδοσφαίρου).
Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προσωρινό χαρακτήρα σύμφωνα με το ΦΕΚ που εξέδωσε η Κυβέρνηση και αφορά σε τεχνικές οδηγίες για έργα προσωρινών διαδρομών κίνησης πεζών, ποδηλάτων κ.λπ. λόγω COVID. Η ισχύς του μέτρου είναι μέχρι τις 30.11.2020.
Τονίζεται πως η ρύθμιση δεν επηρεάζει δυσμενώς την οδική κυκλοφορία και δεν τροποποιεί κάποια από τις ισχύουσες ρυθμίσεις, με εξαίρεση την παρόδια στάθμευση των οχημάτων από την πλευρά των προσωρινών λωρίδων, η οποία καταργείται για το διάστημα λειτουργίας του ποδηλατόδρομου.
Παρά τον προσωρινό της χαρακτήρα, η παρέμβαση αυτή αποδεικνύει στην πράξη την προσήλωση του Δήμου στα θέματα της βιώσιμης, συμπεριληπτικής και ασφαλούς κινητικότητας στην πόλη, προχωρώντας σε γενναίες δράσεις, ικανές να αλλάξουν ως προς το καλύτερο τη ζωή όλων των πολιτών.