Παραμυθένιο σπιτάκι: Ο παιδικός σταθμός που σέβεται την προσωπικότητα του παιδιού

2330

Διανύει την 29η σχολική χρονιά του και σκοπός του είναι η καλύτερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών προσχολικής ηλικίας.  Ο λόγος για τον παιδικό σταθμό – νηπιαγωγείο «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΣΠΙΤΑΚΙ» που ιδρύθηκε από την Ειρήνη Λεμονή το 1991.

Η φετινή χρονιά, όπως δήλωσε η κ. Λεμονή, στο Agios Dimitrios News ξεκίνησε όπως πάντα με απεριόριστη αγάπη για τα παιδιά και με πρωταρχικό στόχο την γνώση και την φροντίδα τους.

Ανάπτυξη δημιουργικότητας, ψυχοκινητικότητα (ομαδικά παιχνίδια, ρυθμικές ασκήσεις ), ζωγραφική, μουσική, θέατρο (θεατρικό παιχνίδι – κουκλοθέατρο), χειροτεχνίες με κατασκευές από διάφορα υλικά, αγγλικά, προγραφικές ασκήσεις  είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες που καθημερινά απολαμβάνουν τα παιδιά. Τα νήπια έχουν επίσης τη δυνατότητα να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τη γραφή, την ανάγνωση και τις προμαθηματικές έννοιες.

Επίσης τα παιδιά παρακολουθούνται από παιδίατρο, υπάρχει συμβουλευτική γονέων σε ομάδες από παιδοψυχολόγο, ασφαλιστική κάλυψη και υγιεινή διατροφή. 

“Το «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΣΠΙΤΑΚΙ » δεν είναι απλά ένας χώρος φύλαξης των παιδιών” μας εξηγεί η κ. Λεμονή “αλλά έχει σαν στόχο να βοηθήσει τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας :

-Να κοινωνικοποιηθούν

-Να αναπτυχθούν πνευματικά, ψυχοσωματικά και αισθητικά με τρόπο φυσικό και αβίαστο, μέσα από το παιχνίδι και την κίνηση

-Να γίνουν άτομα δημιουργικά και συγκροτημένα, ικανά να ανακαλύπτουν, να δημιουργούν, να εφευρίσκουν”.

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Λεμονή

Γεννήθηκε, μεγάλωσε στον δήμο Αγίου Δημητρίου και είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Η αγάπη της για τα παιδιά ήταν και αυτή που την οδήγησε στην ίδρυση του παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου «ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΣΠΙΤΑΚΙ» το 1991 στον Άγιο Δημήτριο στην οδό Κων.Καραμανλή 12 (πρώην Αναπαύσεως). Η ίδρυση του σταθμού ήταν όπως η ίδια δηλώνει ένα όνειρο ζωής. Πλέον η πολυετής της εμπειρία την κάνει να αναγνωρίζει άμεσα τις ανάγκες και τα θέλω των παιδιών.

Παραμυθένιο σπιτάκι-Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο
Κ.Καραμανλή 12
Αγ.Δημήτριος
6937042023 – 6932207002