«Πολύχρωμο»: Ένας δημιουργικός χώρος για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας

1595

Λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια και σε αυτό οι μικροί μαθητές έχουν τη δυνατότητα να περάσουν μερικές από τις πιο δημιουργικές στιγμές τους. Ο λόγος για το «Πολύχρωμο» το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Νηπιαγωγείο.

Η ιστορία του κέντρου ξεκινά το 1992 όταν μια παρέα παιδιών ξεκίνησαν να βρουν ένα σπίτι για να μπορέσουν να πειραματιστούν, ν’ ανακαλύψουν, να μάθουν, να δημιουργήσουν και να παίξουν πολύ, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία και τον αυθορμητισμό τους. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένας χώρος γεμάτος αγάπη, κατανόηση και σεβασμό!

Οι  παιδαγωγοί του σταθμού κ. Ευσταθίου και κ. Κουλουτμπάνη μίλησαν στο Agios Dimitrios News για τους στόχους του κέντρου, το πρόγραμμά του και όλα όσα λαμβάνουν χώρα στο «Πολύχρωμο» κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Έχετε δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο χώρο όπου καθημερινά υποδέχεστε δεκάδες παιδιά. Ποιος είναι ο στόχος σας;

Το μεράκι και η ανάγκη για δημιουργία ενός χώρου που να καλύπτει τις ανάγκες του παιδιού της προσχολικής ηλικίας μας έκαναν να επιλέξουμε λειτουργικά έπιπλα, χώρους για παιχνίδι ασφαλείς για παιδιά που να βοηθούν τη φυσική, νοητική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο χώρος πληροί τις προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του βασίστηκεσε σύγχρονες παιδαγωγικές απόψεις. Στόχος μας είναι να προικίσουμε τα παιδιά με εφόδια ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν δημιουργικά, με τα πιο γλυκά τους χαμόγελα, στις απαιτήσεις της κοινωνίας μας.

Τι ηλικίας παιδιά δέχεται το «Πολύχρωμο»; Τι τμήματα υπάρχουν;

Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής – Νηπιαγωγείο «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ» δέχεται παιδάκια από 12 μηνών έως 5,5 ετών, χωρισμένα σε ολιγομελή τμήματα. Το κάθε τμήμα φιλοξενείται σε δικό του χώρο με κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και έμπειρο προσωπικό.

Τα τμήματα χωρίζονται ως εξής:

Πολύχρωμη τάξη (1-2,5 ετών) [βρεφικό τμήμα]

Πράσινη τάξη (2,5-3,5 ετών) [τμήμα μικρών προνηπίων]

Κόκκινη τάξη (3,5-5,5 ετών) [προνήπιο– νηπιαγωγείο]

Το τμήμα του Νηπιαγωγείου λειτουργεί με άδεια του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων. Η διδασκαλία γίνεται σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό μοντέλο που απευθύνεται στα νήπια, προνήπια και προσαρμόζεται και σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες.

Ποιο είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Πολύχρωμο»;

Στο «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ» εφαρμόζεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ποικίλες διαθεματικές προσεγγίσεις και project. Πρόγραμμα δραστηριοτήτων βασισμένο στις προϋπάρχουσες γνώσεις και εμπειρίες, εργασία σε ομάδες, ευελιξία στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών, εξατομικευμένη στοχοθεσία και αξιολόγηση. Οι δραστηριότητες καλύπτουν τις εξής μαθησιακές περιοχές: Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη,  Φυσικές Επιστήμες , Τέχνες , Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για Αειφόρο Ανάπτυξη, Μαθηματικά , Γλώσσα, Φυσική Αγωγή, Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε)Mε την ολοκλήρωση θεματικών ενοτήτων δίνεται φωτογραφικό υλικό. Στο τμήμα του Νηπιαγωγείου λειτουργεί Δανειστική βιβλιοθήκη και ξεκινούν τα πρώτα  Αγγλικά.

Τι είδους εκδηλώσεις πραγματοποιούνται;

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές εκδρομές, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων. Επίσης πραγματοποιούνται δράσεις που αφορούν το περιβάλλον. Από τονπρόγραμμά μας δεν λείπουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα , τις απόκριες και το καλοκαίρι.

Ποιες παροχές παρέχονται;

Δίνουμε μεγάλη σημασία όχι μόνο στο παιδί αλλά και στον γονέα. Γι αυτό δημιουργούμε ομάδες γονέων με παιδοψυχολόγο αλλά και ιδιωτικές συνεδρίες με παιδοψυχολόγο όπου κρίνεται απαραίτητο. Επίσης παρέχεται παιδιατρική και οδοντιατρική παρακολούθηση. Τα γεύματα που προσφέρονται καθημερινά παρασκευάζονται την ίδια ημέρα στον χώρο του σχολείου. Επίσης έχουμε ιδιόκτητο σχολικό το οποίο φροντίζει για την καθημερινή, ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.

Πότε γίνονται οι εγγραφές;

Οι εγγραφές γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έως τη συμπλήρωση των θέσεων στα τμήματα.

Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής- Νηπιαγωγείο «ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ» λειτουργεί:

  • από Σεπτέμβριο έως Ιούλιο (παραμένει κλειστό τις επίσημες αργίες και τον Αύγουστο)
  • από Δευτέρα έως Παρασκευή
  • από 07:00-16:30 περίπου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλ: 210-9756600

Διεύθυνση : 25ης Μαρτίου 101

Άγιος Δημήτριος

Αθήνα

Email: polyxromo92@gmail.com