Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών και των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

1538

To περασμένο Σάββατο 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη εκδήλωση προς τιμήν της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Αγίου Δημητρίου και την επιμελήθηκαν οι εθελοντές καθηγητές και μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου του Φροντιστηρίου, Αναστασία Βρεττού και Θανάσης Σταυριανόπουλος.

Τιμητικές διακρίσεις αποδόθηκαν στους εθελοντές καθηγητές για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019 και στους μαθητές που κατάφεραν την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019. Ταυτόχρονα έγινε και η κοπή της Βασιλόπιτας για το 2020 χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή του Αιδεσιμολογιωτάτου πατρός Παναγιώτη Φαλιέρου.

Τη σχολική χρονιά 2018-2019 συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 23 μαθητές από το κοινωνικό φροντιστήριο και από αυτούς οι 18 επέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη χορωδία του 4ου Κ.Α.Π.Η. Αγίου Δημητρίου, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Εμμανουέλλας Φλαμουρίδου, με τα τραγούδια «Μικρή Πατρίδα»,  «Γιαρέμ Γιαρέμ», «Γεια σου χαρά σου Βενετιά» και «Αλεξάνδρεια».

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και τη σπουδαιότητά του για την τοπική κοινωνία. Μάλιστα η ίδια ήταν η τυχερή που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και επικεφαλής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πάνος Μπαντούνας, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και μεταξύ άλλων είπε: «… σταθήκατε επαξίως και ανιδιοτελώς και αυτή τη χρονιά, που μας πέρασε, δίπλα στα 115 παιδιά μας, αφιερώνοντας τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σας και κυρίως τις γνώσεις σας, χωρίς ποτέ να περιμένετε αντάλλαγμα. Αναδείξατε άλλη μια φορά τις έννοιες του ανθρωπισμού, του σεβασμού και της αγάπης στον συνάνθρωπο, καθώς και της αλληλεγγύης. Για όλα αυτά σας ευχαριστούμε, σας ευχαριστώ από καρδιάς και ελπίζω να φάνηκα αντάξιος και αυτή τη χρονιά ως επικεφαλής αυτής της κοινής μας προσπάθειας…»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσόστομος, εκπρόσωπος της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, οι Βουλευτές του Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Χ. Παπαδημητρίου και Ι. Καλλιάνος, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού Γ. Μπεκατώρος, οι εκπρόσωποι των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Παππά και Γ. Μπαλάφα (Β3’ Νότιος Τομέας), Π. Μελαχροινός και Σ. Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Απ. Δημητρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών Δ. Νάνου, η πρώην Υπουργός, Βουλευτής και Αντιδήμαρχος Αθηναίων Ομότιμη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών Κέλλυ Μπουρδάρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τ. Γαϊτάνης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών εντεταλμένη σε θέματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Γ. Αδαμοπούλου, ο πρώην Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Π. Ειρηνάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Καντζέλη, ο Επικεφαλής της «Νέας Πνοής Προοπτική» Χ. Πρεκετές και ο Επικεφαλής του «Μετέχω» Β. Κουτσοβασίλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Α. Γαβαλάς, Οικονομικών Α. Σοφιανόπουλος και Πρασίνου Α. Αδαμόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Δευτεροβάθμιας Σχ. Επιτροπής Μ. Θάνου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Ανεξάρτητου Γραφείου Προληπτικής Ιατρικής Χ. Μπέλλος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχ. Επιτροπής Χ. Μπαζιώνης, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας Β. Κουτσανδρέας και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Ι. Παναγόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Α. Αδαμοπούλου, Μ. Βαζαίος, Π. Γρίλλιας, Γ. Κοκοτσάκης, Μ.Ι. Μπάντος, Γ. Ταμπακόπουλος, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Α. Τζαμπαζόγλου, ο Γραμματέας της Β1 ΝΟ.ΔΕ. Γ. Παυλάτος,  η εκπρόσωπος του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγίου Δημητρίου Ε. Ζαμπάτη, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α. Παληγιάννη , η Αντιπρόεδρος Ι. Καρούτη και το μέλος Φ. Παπαδογιάννη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κάτω Μεριάς Αμοργού « Η Αγία Παρασκευή» Μ. Λώλη, η Πρόεδρος του Α.Ο. Ηρακλής Μαρία Μακρυγιάννη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Α. Νικήτας.

Την εκδήλωση στήριξαν με τις δωρεές τους: η «OFFICE LINE A.E.» με 2 tablet και 14 ασύρματα ηχεία, εκπροσωπούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Π. Κουρή και την Οικονομική Διευθύντρια Α. Κουρή, η «POLO AΒΕΕ» με 20 σακίδια πλάτης, το βιβλιοπωλείο  «Τετράγωνο» με 10 δωροεπιταγές και το βιβλιοπωλείο «Θεμέλιο» με 2 δωροεπιταγές. Την διακόσμηση των δύο πιτών προσέφερε η εταιρεία  « ΚΑΡΔΑΣΗΣ Μ. & Ε. Ε.Π.Ε, ενώ μέρος του μπουφέ προσέφερε ο Δ. Γαλαίος.