Πραγματοποιήθηκε μέσα σε πλήθος κόσμου η περιφορά των ιερών λειψάνων του Αγίου Δημητρίου και άλλων Αγίων

1209

Η 21η ημέρα για τα «Δημήτρια 2019» ήταν ημέρα γιορτής για τον Δήμο του Αγίου Δημητρίου! Το απόγευμα εψάλη ο Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νέστορος, συναθλητού του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, πλειάδα κληρικών.

Αμέσως μετά ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου με στρατιωτικό όχημα, των ιερών λειψάνων του, των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Νέστορος και πολλών άλλων.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ανήμερα της γιορτής του. To “παρών” έδωσαν επίσης οι βουλευτές κα Καραμανλή Α., κ. Σπανάκης Β., Κυρανάκης Κ., η Δήμαρχος του Δήμου μας κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Αντιδήμαρχοι, το Προεδρίο του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Δημοτικών Παρατάξεων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι “Αρκάδων” και “Κρητών”, το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο και το σώμα Προσκόπων.

Η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ακολούθησε την εξής διαδρομή: Αγίου Δημητρίου – Θ. Κολοκοτρώνη – Στρ. Παπάγου – Καλλιθέας – Αγίου Δημητρίου.

Στη λιτάνευση και στην περιφορά παρευρέθηκαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού Ξηράς, Λιμενικού Σώματος και του Δήμου καθώς επίσης και Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος.

Το σημερινό πρόγραμμα για τα «Δημήτρια 2019» έχει ως εξής:

18.00: Μέγας Εσπερινός μετ᾽ αρτοκλασίας καί θείου κηρύγματος, στό πανηγυρίζον Παρεκκλήσιον της Αγίας Σκέπης (Λεμεσού 17).

19.30: Ενοριακό Αρχονταρίκι: Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης συζητά με το ακροατήριο το θέμα: “Ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος απαντά σε ερωτήσεις ακροατών”.

21.30: Κατανυκτική ιερά αγρυπνία, επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Θα ψάλουν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Ασημακόπουλος Περικλής και Χαντζής Κωνσταντίνος. Η εκδήλωση θα γίνει στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού.

Πηγή φωτογραφιών: www.in-ad.gr