Πρόληψη και αντιμετώπιση των εποχικών επιδημιών και του κορονοϊού: Σήμερα το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση

946

Με τους γιατρούς να μιλάνε για νέο κύμα επιδημιών μέσα στον Φλεβάρη και τον Μάρτη, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συνεχίζει την ενημέρωση για την προστασία του κόσμου από τις εποχικές αρρώστιες.

Ο Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση με τον ιατρό Κωνσταντίνο Νικολάου, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητή του ΙΑΣΩ Παίδων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εποχικών επιδημιών.

Στην εκδήλωση θα συζητηθεί η πρόληψη και προστασία από εποχικούς ιούς αλλά και από τον κορονοϊό που έχει στερήσει τη ζωή σε τόσους ανθρώπους παγκοσμίως.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 17:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Δημητρίου 55).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τι μπορείς να κάνεις για να προστατευθείς από ιώσεις και εποχικές επιδημίες: 

1. Η μύτη μας είναι πιο ανθεκτική στις επιθέσεις των ιών γι’αυτό είναι καλό να τη διατηρείτε όσο γίνεται πιο ζεστή.

2. Όταν πλένετε τα ρούχα σας να το κάνετε με καυτό νερό για να σκοτώνονται όλα τα μικρόβια.

3. Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις χειραψίες ή τουλάχιστον να πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά.

4. Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης γιατί σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου LomaLinda στην Καλιφόρνια όταν τρώμε ζάχαρη, τις επόμενες 5 ώρες τα κύτταρα του ανοσοποιητικού είναι πιο αδύναμα και είναι πιο εύκολο να νοσήσετε από κάποια ίωση.

5. Ο σωστός ύπνος είναι ένα μέτρο πρόληψης που πρέπει να ακολουθείτε. Ιδανικά θα πρέπει να κοιμάστε 7-8 ώρες κάθε βράδυ.

6. Το συχνό πλύσιμο των χεριών είναι πολύ σημαντικό μέτρο πρόληψης. Επίσης μην ακουμπάτε μάτια, μύτη και στόμα όταν δεν έχετε καθαρά χέρια.

7. Mην ξεχνάτε να αερίζετε συχνά το σπίτι σας ώστε να ανανεώνετε ο αέρας και να διατηρείτε καθαρός.

8. Να έχετε πάντα στην τσάντα σας υγρά μαντηλάκια και υγρό απολύμανσης ώστε να μπορείτε να καθαρίζετε τα χέρια σας ανά πάσα στιγμή.

9. Δώστε μεγάλη βάση στο ποιοι κάθονται δίπλα σας καθώς αν αυτοί έχουν μια ίωση είναι πολύ πιθανόν να σας κολλήσουν.

10. Αν κάποιο μέλος της οικογένειας αρρωστήσει χρησιμοποιήστε συχνά απολυμαντικά υγρά, μην έχετε κοινές πετσέτες και φορέστε μάσκα αν έρθετε σε άμεση επαφή μαζί του.