Πώς λειτουργούν καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τράπεζες παραμονή Πρωτοχρονιάς

140

Στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου τα καταστήματα παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα ανοίξουν στις 10:00 και θα κλείσουν στις 18:00.

Το Σάββατο 1/1 και την Κυριακή 2/1 τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Από την επόμενη Δευτέρα επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας με εξαίρεση τα Φώτα, το μεθεπόμενο Σάββατο όταν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, τα σούπερ μάρκετ καθημερινά θα είναι ανοιχτά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Να σημειωθεί ότι για τα σούπερ μάρκετ ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας τύπου ΚΝ95 ή διπλής μάσκας, μέτρο που ισχύει και για τα ΜΜΜ. Η μη εφαρμογή του μέτρου έχει και διοικητικό πρόστιμο.

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες παραμονή Πρωτοχρονιάς

Με ειδικό ωράριο θα λειτουργήσουν και οι τράπεζες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως ακριβώς συνέβη και την παραμονή των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι τράπεζες θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα.

Έτσι, οι πελάτες που θα θελήσουν να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές την Παρασκευή (31/12), θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν πως θα πρέπει να μεταβούν στην τράπεζα που επιθυμούν μέχρι τη 1 το μεσημέρι.