Πώς να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι χωρίς να χρησιμοποιήσετε κλιματιστικό

1068

Οι θερμοκρασίες όλο τον Αύγουστο είναι ιδιαίτερα υψηλές και όσοι από εσάς επιστρέψατε από τις διακοπές ή δεν καταφέρατε να φύγετε θα νιώθετε πολύ έντονα την αίσθηση πως δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς κλιματιστικό. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη ζέστη χωρίς να επιβαρύνετε πολύ τους λογαριασμούς του ρεύματος.

1. Αν έχετε παρατηρήσει πως ξυπνάτε πάντα ιδρωμένοι τότε πολύ πιθανόν να φταίνε τα σεντόνια σας. Αλλάξτε τα σεντόνια σας και βάλτε μόνο βαμβακερά κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού.

2. Yπάρχουν κάποια φυτά που απορροφούν τη ζέστη και μπορείτε να τα βάλετε και εσείς στο σπίτι σας. Τέτοια φυτά είναι η αλόη και ο φίκος και θα σας χαρίσουν καλύτερες θερμοκρασίες εντός σπιτιού αλλά θα ομορφύνουν ταυτόχρονα και την εικόνα του σπιτιού σας.

3. Τα τακτικά ντους βοηθάνε ώστε να διατηρείτε όσο το δυνατόν πιο δροσερό το σώμα σας. Επίσης, ένα τρικ που αξίζει να δοκιμάσετε είναι να χρησιμοποιείτε σχετικά ζεστό νερό όταν κάνετε μπάνιο ή ντους και όχι κρύο. Το κρύο ντους θα σας δροσίσει εκείνη τη στιγμή αλλά όταν η θερμοκρασία έξω είναι πολύ πιο υψηλή θα σας κάνει να ιδρώσετε στο δευτερόλεπτο.

4. Προσπαθήστε να μαγειρεύετε όσο το δυνατόν λιγότερο και φάτε περισσότερα φρούτα και σαλάτες. Αυτές οι τροφές είναι σίγουρα πιο δροσιστικές ενώ παράλληλα η αποφυγή μαγειρέματος θα «βοηθήσει» το σπίτι σας να διατηρήσει μια καλύτερη θερμοκρασία.

5. Κάντε δουλειές που δροσίζουν! Τώρα το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να πλύνετε το αμάξι σας λίγο πιο συχνά, να καθαρίσετε τα μπαλκόνια και γενικά να κάνετε δουλειές με τις οποίες θα έχετε πιο άμεση επαφή με το νερό.

6. Βάλτε ένα μπολ με παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα σας. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται αυτό το τρικ λειτουργεί και ο αέρας που θα νιώσετε θα είναι πολύ πιο δροσερός.