Σταματήστε το κάπνισμα με τη βοήθεια του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος στον Άγιο Δημήτριο

2027

Το κάπνισμα είναι μια πολύ κακή συνήθεια που δυστυχώς ευθύνεται για πολλούς θανάτους συνανθρώπων μας κάθε χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήθηκε πριν από 4 χρόνια το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στον Άγιο Δημήτριο.

Στο συγκεκριμένο ιατρείο μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διακοπή καπνίσματος, ενώ παράλληλα προσφέρεται καθοδήγηση, στήριξη, κινητοποίηση για να μπορέσετε να απαλλαγείτε από αυτή την κακή συνήθεια μια και καλή.

Στο ιατρείο θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με την επιστημονικά υπεύθυνη και εξειδικευμένη στη διακοπή του καπνίσματος πνευμονολόγο Δήμητρα Μπουσίου.

Η Δήμητρα Μπουσίου γεννήθηκε  στην Πάτρα. Είναι ιατρός πνευμονολόγος και συγγραφέας βιβλίων και θεατρικών έργων για παιδιά. Εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός καθώς και στη μονάδα ΠΕΔΥ  Δάφνης. Εργάζεται  σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα διακοπής του καπνίσματος και είναι υπεύθυνη του ιατρείου διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Από το 2008, έχει δημιουργήσει με τη στήριξη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το βιωματικό-διαδραστικό πρόγραμμα  «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ», για την πρόληψη του καπνίσματος,  που απευθύνεται  σε μαθητές,  Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνάσιου και Λυκείου, βασισμένο στην ενεργή μάθηση, μέσω αφηγημάτων, τραγουδιών,  κόμικς, παιχνιδιών (ομαδικών και  επιτραπέζιων), παντομίμας, θεατρικού παιχνιδιού, παραμυθιών και θεατρικών έργων,  το οποίο παρουσιάζει  στα σχολεία. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και από το 2014 ανήκει στις δράσεις του Κοινωνικού Σχολείου.

Το ιατρείο βρίσκεται Δυρραχίου 11 Άγιος Δημήτριος

Τηλέφωνο συμμετοχής 210-9754035

Πηγή: pareanasa.gr