Στην αγορά του Αγίου Δημητρίου για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων ο Υπουργός Ανάπτυξης

80

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 στην αγορά του Αγίου Δημητρίου για να σημάνει την έναρξη των θερινών εκπτώσεων.

Ο Υπουργός συνομίλησε με καταστηματάρχες και εργαζομένους της περιοχής και τόνισε πως στόχος είναι η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των εμπόρων, αλλά και η προστασία των καταναλωτών μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων.

Ο κύριος Θεοδωρικάκος τονισε στις δηλώσεις του τη σημασία που έχει η ενημέρωση των καταναλωτών σαν υποκινητής του ανταγωνισμού, αλλά και προκειμένου οι ίδιοι να επωφελούνται από τις καλύτερες τιμές, ούτως ώστε να συγκρίνουν τις τιμές και να αγοράζει προϊόντα από εκεί που τον συμφέρει, βοηθώντας ταυτόχρονα στη μείωση των τιμών.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης:

«Πρώτη ημέρα των θερινών εκπτώσεων σήμερα και θέλω να τονίσω ότι ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη. Μπορεί να συγκρίνει τις τιμές και να αγοράζει προϊόντα από εκεί που τον συμφέρει. Μόνο έτσι δουλεύει ο ανταγωνισμός και πετυχαίνουμε να πέφτουν οι τιμές.

Εύχομαι οι φετινές εκπτώσεις να πάνε καλά και για τον εμπορικό κόσμο και για τους πολίτες και θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι παραπλανητικές εκπτώσεις, προφανώς και δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές.

Τα δε πρόστιμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ βαριά και φτάνουν και τα 3 εκατ. ευρώ σε περιπτώσεις υποτροπής».


Πηγή: NouPou.gr