Στον Άγιο Δημήτριο απομακρύνθηκαν 33 εγκαταλελειμμένα οχήματα

1092

Συνολικά 33 εγκαταλελειμμένα οχήματα (Ι.Χ επιβατικά και Ι.Χ Φορτηγά) απομακρύνθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία, τον Ιούλιο, από τους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης. Άλλα 347 οχήματα, όπου στα περισσότερα από αυτά έχει τοποθετηθεί και η σχετική ειδοποίηση, βρίσκονται σε διαδικασία απομάκρυνσης.

Σημειώνεται πως η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, καθώς απαιτείται η συνεργασία του Δήμου με άλλους φορείς όπως το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών, η Εφορία και η Ελληνική Αστυνομία. Ως εκ τούτου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης χρειάζονται περισσότερες από 90 ημέρες.

➡️ Πρέπει να σημειωθεί πως βάσει του Π.Δ 116/2004, όταν η Δημοτική Αστυνομία καταγράψει ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, μόνο μετά από 90 ημέρες έχει το δικαίωμα να επικολλήσει το ειδοποιητικό αυτοκόλλητο, το οποίο δίνει περιθώριο 45 ημέρες στον ιδιοκτήτη του οχήματος να το μετακινήσει.

‼️ Σε περίπτωση ΜΗ απομάκρυνσής του και εφόσον έχουν ανταποκριθεί όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς και έχουν ολοκληρώσει τους απαιτούμενους ελέγχους, τότε μόνο π Δήμος μπορεί να απομακρύνει ΝΟΜΙΜΑ το εκάστοτε εγκαταλελειμμένο όχημα.
Η διαδικασία είναι πολύ πιο χρονοβόρα όταν το όχημα φέρει πινακίδες.

➡️ Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας, τηλεφωνικά ή με email και ενημερώστε μας για τυχόν εγκαταλελειμμένα οχήματα στην γειτονιά σας.

✔️Τα τηλέφωνα της Δημοτικής Αστυνομίας ☎️ 213 200 7759 και του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Σπήλιου Διαβολίτση Spilios Diavolitsis ☎️ 213 200 7710.

Με e-mail στα 📧 dad-may@dad.gr και dastynomia@dad.gr
Και φυσικά στην πλατφόρμα διαχείρισης αιτημάτων του Δήμου μας εδώ: https://hello.crowdapps.net/city-agenda-dad/