Τζινευράκης: “Ο Π.Α.Ο. Αγίου Δημητρίου είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί”

2895

Είναι ένας ιστορικός σύλλογος με δεκάδες διακρίσεις και ένδοξες στιγμές. Ο λόγος για τον Π.Α.Ο Αγίου Δημητρίου, τον ποδοσφαιρικό αθλητικό σύλλογο της περιοχής που έχει χαρίσει στους οπαδούς του όλα αυτά τα χρόνια αμέτρητες συγκινήσεις.

Ο Π.Α.Ο Αγίου Δημητρίου προήλθε από τη συνένωση δύο παλιών ποδοσφαιρικών αθλητικών σωματείων το 1959, του «Άρη Μπραχαμίου» με έτος ίδρυσης το 1928 και του «Ηρακλή Μπραχαμίου» που ιδρύθηκε το 1947. Χρονιά σταθμός για την ομάδα ήταν το 2002 καθώς τότε ο Άγιος Δημήτριος από ερασιτεχνικό σωματείο μετατράπηκε σε Π.Α.Ο Άγιος Δημήτριο ΠΑΕ και παρέμεινε Π.Α.Ε. έως και το 2009. Σημειωτέον πως η ομάδα του Αγίου Δημητρίου έχει πάρει τρεις φορές το κύπελλο ΕΠΣΑ, έχει ανέβει τρεις φορές στη Β’ Εθνική και έχει παίξει και για πολλά χρόνια στη Γ’ Εθνική. 

Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια είναι γεμάτη επιτυχίες και καθοριστικές στιγμές. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα του Αγίου Δημητρίου πρωταγωνιστούσε και πρωταγωνιστεί στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής και όχι μόνο. Όπως είπε χαρακτηριστικά στο agios dimitrios – news oπρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Τσινευράκης «Ο ΠΑΟ Αγίου Δημητρίου είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί! Τα τελευταία δέκα χρόνια η ομάδα έχει περάσει από όλες τις κατηγορίες και έχει σημείωσει σημαντικές επιδόσεις». Παράλληλα τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να ξαναγυρίσει στην επαγγελματική κατηγορία. «Φέτος ξεκινήσαμε με δυσκολίες. Δεν είχαμε γήπεδο καθώς λόγω αλλαγής χλοοτάπητα αναγκαστήκαμε να δίνουμε τους αγώνες μας σε ξένα γήπεδα» δήλωσε ο κ. Τζινευράκης και πρόσθεσε «Του χρόνου πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι. Για την πρώτη ομάδα σκοπεύουμε να κάνουμε μετεγγραφές αλλά και να πάρουμε παιδιά από τις Ακαδημίες».

Είναι γεγονός πως παίκτες που έχουν προπονηθεί από μικρά παιδιά στους κόλπους των Ακαδημιών προορίζονται για την ενίσχυση της πρώτης ομάδας. Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο των Ακαδημιών Στέλιο Μαθά από τις Ακαδημίες της ομάδας έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες παιδιά φτάνοντας ορισμένες χρονιές και τα 300. «Φέτος είχαμε 100 παιδιά συνολικά σε όλα τα τμήματα και συνεχίζουμε δυναμικά και του χρόνου» δήλωσε ο κ. Μαθάς και συμπλήρωσε «Οι διακρίσεις των Ακαδημιών είναι πολλές, φέτος η Κ12 βγήκε πρώτη στο Θουκυδίδειο μαζί με τους Τράχωνες. Έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες στα τμήματα εφηβικού οι οποίοι προορίζονται και για την πρώτη ομάδα η οποία φέτος έπαιξε στην Β’ κατηγορία Αθηνών».