Την Πέμπτη 11 Ιουλίου η αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου

1135

Αύριο, Πέμπτη 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ιερά αγρυπνία και στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου Αττικής, η οποία θα ξεκινήσει στις 21:30 και θα τελειώσει γύρω στις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης υπήρξε Έλληνας μοναχός που έγινε ιδιαίτερα γνωστός για το έργο του. Πέθανε στις 12 Ιουλίου του 1994 και κάθε χρόνο αυτή τη μέρα πραγματοποιούνται αγρυπνίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο Άγιος Παΐσιος αγαπήθηκε πολύ από τον χριστιανικό λαό για την προσφορά του και τα έργα του. Βοηθούσε πάντα τους αδύναμους και παρόλο που υπέφερε πολύ με διάφορα θέματα υγείας ποτέ δεν έχασε την πίστη του στον Θεό. Κάθε πρόβλημα τον δυνάμωνε ακόμα περισσότερο και ο ίδιος συνήθιζε να λέει στους γιατρούς του: «όλα θα βολευτούν με το χώμα».

Προς το τέλος Ιουνίου του 1994 οι γιατροί του είπαν πως έχει περιθώριο ζωής 2-3 εβδομάδες. Στις 11 Ιουλίου ξύπνησε και κοινώνησε για τελευταία φορά. Την επόμενη μέρα απεβίωσε και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. 

Από τότε και μέχρι σήμερα στις στις 11 προς 12 Ιουλίου τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο αλλά και πολλές άλλες εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Ο πάτερ Παΐσιος ονομάστηκε Άγιος ύστερα από απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015.