Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου «Πάμε Θέατρο με τον ΟΠΑΠ»

1146

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, «Πάμε Θέατρο με τον ΟΠΑΠ», στο θέατρο Χώρα, με την παράσταση «Μαρίκα» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλα. Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από τη ζωή και την προσωπικότητα της Μαρίκας Κοτοπούλη.

«Η ΜΑΡΙΚΑ είναι μια παράσταση εμπνευσμένη από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας, που κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλα το στίγμα της στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Όχι μόνο ως μια σπάνια καλλιτέχνιδα αλλά και ως μια πανίσχυρη προσωπικότητα με ενεργή συμμετοχή στο πολιτικό, πνευματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής της. Μια εποχής μακρινής, αλλά με πολλές συγγένειες με την σύγχρονη που ζούμε σήμερα.

Το κείμενο του Πέτρου Ζούλια δημιουργήθηκε μετά από βαθιά έρευνα σε κείμενα, βιβλία, συνεντεύξεις και διηγήσεις γύρω από περιστατικά της επεισοδιακής ζωής της. Άλλοτε αστεία κι άλλοτε δραματικά, τα γεγονότα δημιουργούν μια σκηνική αφήγηση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος. Η παράσταση ξεκινά από αυτά που πράγματι συνέβησαν για να φύγει με τα φτερά της μυθοπλασίας σε μια σκηνική αναδημιουργία του πλούσιου υλικού της βιογραφίας της Μαρίκας Κοτοπούλη.»

Στη θεατρική παράσταση πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ν. Μεντή, Ν. Κουρή, Δ. Σαμόλης, Γ. Δεπάστας.

Πληροφορίες στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος: Ειρήνης 17 & Αγ. Δημητρίου, καθημερινά από 9:00 – 13:00 και Δευτέρα και Τετάρτη και από 17:00 – 20:00.
Τηλέφωνα: 210 9760505 – 2109719423.

Η καταληκτική ημερομηνία για την εξασφάλιση των θέσεων, που είναι περιορισμένες, είναι η 17η-1-2020. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ.