Τη Δευτέρα η εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα των Αγνοουμένων

975

Τις ταινίες μικρού μήκους “The missing”, μια παραγωγή της ICRC και του NBC Left Field, παρουσιάζουν σε πρώτη προβολή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου με αφορμή την 30η Αυγούστου, που έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα των Αγνοουμένων. Η προβολή θα γίνει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Αγίου Δημητρίου 55) με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για την ξεχωριστή αυτή ημέρα 

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι αφήνουν τον τόπο καταγωγής τους, αναζητώντας ασφάλεια, εργασία ή μια καλύτερη ζωή. Οι διαδρομές που ακολουθούν είναι συχνά επικίνδυνες και αβέβαιες, και αρκετοί χάνονται χωρίς να ξέρει κανείς που βρίσκονται.

Πίσω όμως από κάθε αγνοούμενο βρίσκεται μια οικογένεια, ένας πατέρας, μια σύζυγος, ένα παιδί, οι οποίοι αγωνιούν και ελπίζουν να μάθουν τι έχει συμβεί στον αγαπημένο τους.

Μόνο το 2018, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ανέλαβε 139.000 υποθέσεις ανθρώπων που είχαν χαθεί και τους αναζητούσαν οι οικογένειες τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Αγνοουμένων, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου, αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε τους αγνοούμενους και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες τους.

Η Διεθνής Επιτροπή  Ερυθρού Σταυρού και το δίκτυο NBC συνεργάστηκαν με τον σκηνοθέτη Matthew Cassel και παρουσιάζουν τις ταινίες  The Missing / Οι Αγνοούμενοι που αφηγούνται τις ιστορίες 3 αγνοουμένων μεταναστών σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.