Τη Δευτέρα ξεκινά η 2η περίοδος των “Παιχνιδοδιακοπών”

1194

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος των “Παιχνιδοδιακοπών” και τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 ξεκινάει η 2η περίοδος των «Παιχνιδοδιακοπών». Για όσους δεν το γνωρίζουν οι παιχνιδοδιακοπές είναι το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας των παιδιών που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας και περιλαμβάνει εκδρομές, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική και θεατρική αγωγή, εικαστικά, αθλητικές δραστηριότητες και ψυχαγωγία των παιδιών.

Δυο λόγια για το πρόγραμμα
Θα ταξιδέψουμε και θα γνωρίσουµε τις Ηπείρους: την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ανταρκτική, τη Βόρειο και Νότιο Αμερική. Θα μάθουμε χορούς παραδοσιακούς της κάθε χώρας, θα ακούσουμε λαϊκά τοπικά παραμύθια, θα φτιάξουμεµε απίθανες θεματικές κατασκευές, θα μάθουμε για τις χώρες, τα μνημεία, την ιστορία, τις παραδόσεις τους, τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Όλα όσα µας ενώνουν και όλα όσα µας κάνουν διαφορετικούς!

ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Στη θάλασσα για δροσερές βουτιές (στην ασφαλή αμμώδη και σκιερή παραλία του Σχινιά), στο βουνό για περιβαλλοντικές εξορμήσεις (στην Πάρνηθα & τον Υμηττό), σε μουσεία, σε εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς χώρους! Με ασφάλεια και οργάνωση.

ΑΘΛΗΣΗ
Ομαδικά παιχνίδια, Αθλοπαιδιές, Αμυντικές τέχνες, Rugby, Τοξοβολία, Aerobic, Στίβος ταχύτητας και ευστοχίας, Τρίαθλο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Πρωτότυπες και καλαίσθητες χειροτεχνίες εμπνευσμένες από τα τις Ηπείρους και Μαθήματα σκίτσου.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Παραδοσιακά παιχνίδια, Παντομίµα γέλιου, Κυνήγι θησαυρού, Κρεμάλα στα Αγγλικά, Διαγωνισμοί χορού & τραγουδιού.

ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Δραματοποιημένες αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών από όλο τον κόσμο και παιχνίδια ρόλων µε χρήση προβολικών συστημάτων. Μοντέρνες & Παραδοσιακές χορογραφίες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ
Θα χορέψουμε, θα ζυμώσουµε, θα παίξουµε, θα αθληθούμε, θα φυτέψουµε, θα ζωγραφίσουµε, θα παίξουµε μπουγέλο!

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Μακριά από τον ήλιο θα παίξουµε επιτραπέζια παιχνίδια, ήπιες ομαδικές δράσεις εσωτερικού χώρου και προβολές βραβευμένων ταινιών κινουμένων σχεδίων.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:30, στο Γήπεδο Ασυρμάτου, θα γίνει η τελετή λήξης με εκπληκτικές επιδείξεις χορού, τραγουδιού, θεάτρου και γυμναστικής από τα παιδιά.-

Για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος σας ενημερώνουμε ότι:

1) Η ώρα προσέλευσης των παιδιών είναι 7:30 – 8:30 π.µ. και η ώρα αποχώρησης 13:15 – 13:45 (πρώτη αποχώρηση) ή 15:30 – 16:00 (δεύτερη αποχώρηση). Κατά την προσέλευση είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ιατρικής γνωμάτευσης του παιδιού.
2) Η παράδοση των παιδιών θα γίνεται MONON στα άτομα που έχετε δηλώσει στην αίτηση εγγραφής, µε την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.
3) Τα παιδιά μπορούν να έχουν μαζί τους το δεκατιανό τους κι ένα μπουκαλάκι νερό. Μόνο τα παιδιά τα οποία θα παραμένουν έως τις 16:00, παρακαλούνται να έχουν μαζί τους φαγητό σε σκεύος (µε σημειωμένο το όνοµα του παιδιού) κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων (όχι μεταλλικά σκεύη), που θα φυλάσσεται σε ψυγείο, θα θερμαίνεται και θα σερβίρεται στα παιδιά στις 14:00.
4) Τα παιδιά να φορούν καπέλο, άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια και αντηλιακό. Να έχουν μαζί τους µία δεύτερη αλλαξιά ρούχα.
5) Να μην έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, tablet ή άλλα τιμαλφή αντικείμενα.-