Τι πρέπει να προσέχετε όταν παραγγέλνετε φαγητό στην παραλία

1033

Όλοι λατρεύουμε τα μπάνια στη θάλασσα αλλά και την ηλιοθεραπεία αγκαλιά με έναν παγωμένο καφέ. Το ιδανικό σενάριο περιλαμβάνει πάντα βουτιές, ξάπλωμα σε μια ξαπλώστρα και φαγητό σε χάρτινα πιατάκια στην παραλία. Τι είναι όμως αυτό που πρέπει να προσέξεις όταν παραγγέλνεις φαγητό σε παραλία;

Tip #1: Προσοχή στα θαλασσινά! Πολύς κόσμος παραγγέλνει θαλασσινά πιάτα στην παραλία. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην κάνεις μια τέτοια επιλογή σε παραλίες που δεν καταναλώνεται πολύ φαγητό. Σε αυτές τις παραλίες είναι πιθανόν να τους έχουν ξεμείνει θαλασσινά πιάτα για μέρες και ό,τι φας δεν θα είναι 100% φρέσκο.

Tip #2: Μην διαλέξεις το πιο περίεργο πιάτο από το μενού. Αν ένα υλικό χρησιμοποιείται μόνο σε ένα πιάτο τότε δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι φρέσκο.

Tip #3: Απέφυγε τα πιάτα με κοτόπουλο γιατί πολλοί σεφ δεν το ψήνουν καλά. Προτίμησε κάποιο άλλο είδος κρεατικού παρόλο που το κοτόπουλο θεωρείται πιο υγιεινό.

Tip #4: Μπορεί η σαλάτα να φαίνεται ιδανική λύση αλλά διάλεξε τις πιο απλές γιατί στις υπόλοιπες πολλές φορές μπαίνουν υλικά που απλά έχουν…περισσέψει στον σεφ.

Tip #5: Μην είστε τόσο σίγουροι ότι το πιάτο ημέρας είναι το καλύτερο. Είναι πολύ πιθανό να είναι ένα πιάτο που απλά οι μάγειρες θέλουν να ξεφορτωθούν.