Το δημοτικό ωδείο του Αγίου Δημητρίου- Οι εγγραφές και οι προσφορές της νέας σεζόν

2816

Το Δημοτικό Ωδείο λειτουργεί από το 1991 και είναι αναγνωρισμένο από το υπουργείο πολιτισμού. Η διδασκαλία γίνεται από 27 έμπειρους καθηγητές και οι μαθητές ξεπερνούν τους 200.

Η Κα. Χρύσα Χρυσού, Γραμματέας του Δημοτικού Ωδείου Αγίου Δημητρίου μίλησε στο Agios Dimitrios News και μας ενημέρωσε για τις εγγραφές οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 9 Σεπτέμβρη όπως και για όλες τις προσφορές.

«Η εγγραφή 2 παιδιών έχει έκπτωση 15% και στα 3 παιδιά η έκπτωση είναι 20%. Αν κάποιο παιδί θέλει να ασχοληθεί με 2 αντικείμενα σπουδών τότε θα έχει έκπτωση 20%, ενώ αν γίνει εγγραφή σε 3 αντικείμενα η μείωση είναι 20%. Επίσης οι πολύτεκνοι έχουν έκπτωση 50% και οι τρίτεκνοι 30%. Τόσο οι πολύτεκνοι όσο και οι τρίτεκνοι πρέπει να προσκωμίσουν κατά την εγγραφή τους ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οι υπάλληλοι δήμου έχουν μείωση στα δίδακστρα κατά 5% και τέλος, οι μαθητές υποχρεωτικών θεωρητικών φιλαρμονικής γράφονται με έκπτωση 5%.»

Το Ωδείο βρίσκεται στην οδό Κλεάρχου 71 στον Αγ. Δημήτριο και σε αυτό λειτουργούν οι σχολές:

ΠΛΗΚΤΡΩΝ: Τμήματα πιάνου, αρμονίου

ΕΓΧΟΡΔΩΝ: Τμήματα βιολιού, κιθάρας. ηλεκτρικής κιθάρας

ΠΝΕΥΣΤΩΝ: Τμήματα φλάουτου, κλαρινέτου, όμποε, σαξοφώνου, χάλκινων πνευστών, τρομπέτα

ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Μελωδία μονοδιαμονοδραματική

ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Τμήματα ωδικής, αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, ενοργάνωσης, σύνθεσης

ΓΕΝΙΚΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ: Τμήματα θεωρίας, αρμονίας, σολφέζ, φωνητικής, μουσικής προπαιδείας (ORFF)

ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Τμήματα μοντέρνας κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσου, μοντέρνας αρμονίας και ενορχήστρωσης, τζαζ, θεωρίας και εφαρμογής της σύγχρονης τεχνολογίας στη μουσική

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Τμήματα βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ: Μπουζούκι, ούτι κ.λπ.

ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ: Σύστημα ORFF.

Η Κα. Χρυσού μας ενημέρωσε πως για την εγγραφή προτεραιότητα έχουν πάντα οι παλιοί μαθητές και οι νέοι μαθητές γράφονται στο Ωδείο ύστερα από συνεννόηση με τους καθηγητές και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα σε ώρες.

Πληροφορίες από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 – 22:00 στο τηλ. 210 9710122.