Το Κέντρο Αναφοράς Covid-19 του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας στην υπηρεσία των πολιτών

3023
Έτοιμο για να εξυπηρετεί τους πολίτες το Κέντρο Αναφοράς Covid-19 που στεγάζεται στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (Δαβάκη 11 και Σωκράτους) και λειτουργεί σε 15ωρη βάση όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων Σαββάτου και Κυριακής.

Στόχος του είναι τόσο η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων αναφοράς covid-19 όσο και ο περιορισμός της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα μέσω της διενέργειας περισσότερων διαγνωστικών τεστ.
Στο Κέντρο Αναφοράς Covid-19 μπορούν να προσέλθουν πολίτες που εμφανίζουν τα παρακάτω συμπτώματα, τα οποία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ θεωρούνται συμβατά με λοίμωξη Covid-19:
 -Βήχα
 -Πυρετό
 -Αιφνίδια εκδήλωση ανοσμίας, αγευσίας ή δυσγευσίας
-Κεφαλαλγία, ρίγος, μυαλγίες, καταβολή, έμετο και διάρροια.
Η διενέργεια του τεστ γίνεται μέσω λήψης ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος και μοριακού ελέγχου ( PCR) .
To Κέντρο διαθέτει ξεχωριστή είσοδο και ξεχωριστό χώρο εξέτασης παιδιών. Υπάρχει καθημερινά παιδίατρος μέχρι τις 14:00 μ.μ.
Οι συμπτωματικοί ασθενείς προσέρχονται στη μονάδα αφού έχουν κλείσει ραντεβού στο τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΠΠΥ 1535. Υπενθυμίζεται πως τα τεστ είναι ΔΩΡΕΑΝ
Τα δείγματα αποστέλλονται για εξέταση στο ΙΔΕΑ (Εργαστήριο του Εθνικού Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών). Τα αποτελέσματα αποστέλλονται στους πολίτες την επόμενη μέρα (ή το αργότερο εντός 48 ωρών) τόσο τηλεφωνικά από το τμήμα προληπτικής ιατρικής (υπεύθυνος ιατρός: Ιωάννης Μπίτσικας) όσο και μέσω e-mail.