Το καλοκαίρι είναι γεμάτο δραστηριότητες για τα παιδιά του Δήμου Αγίου Δημητρίου

1639

Μια συνάντηση με την Πρόεδρο Οργανισμού Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Βασιλεία Αλεξίου είναι αρκετή για καταλάβει κανείς τη σημασία της ύπαρξης των κατασκηνώσεων και των καλοκαιρινών προγραμμάτων του Δήμου. Με επίκεντρο το παιδί και την καλοκαιρινή του απασχόληση η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου και φέτος έχει δρομολογήσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.  Η Βασιλεία Αλεξίου μας εξήγησε πως λειτουργούν τα προγράμματα που τρέχουν από το κλείσιμο των σχολείων έως και τον Σεπτέμβριο επισημαίνοντας παράλληλα το πλήθος των δραστηριοτήτων που γίνονται κατά τη διάρκεια αυτών.

Παιχνιδοδιακοπές και Αθλοδιακοπές 

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται οι αιτήσεις για τις “παιχνιδοδιακοπές” την καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση που πραγματοποιείται στον χώρο του σχολείου. Συγκεκριμένα τρία σχολεία της περιοχής λειτουργούν από τις 7 έως και τις 16:00 καθημερινά . Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Προστασίας απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πλούσιο παιδαγωγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μπάνιο στη θάλασσα, πολύ παιχνίδι, θεατρική αγωγή, εικαστικά, αλλά και εκδρομές πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταποδοτικού χαρακτήρα και για πρώτη φορά φέτος η αίτηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Εκτός από τις “Παιχνιδοδιακοπές” υπάρχουν και οι “Αθλοδιακοπές” που διοργανώνονται από τον  Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, προσανατολισμένο σε αθλητικές δράσεις, για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών. Τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, ασχολούνται με δημιουργικές τέχνες, παίζουν, διασκεδάζουν και συμμετέχουν σε ημερήσιες εκδρομές.

Κατασκήνωση στη Ραφήνα 

Για ένατη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αγίου Δημητρίου δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά της περιοχής να απολαύσουν δύο εβδομάδες διακοπών εντελώς δωρεάν στη Ραφήνα μέσω του προγράμματος της Δημοτικής Κατασκήνωσης.

Οι εγκαταστάσεις της ιδιόκτητης κατασκήνωσης φιλοξενεί συνολικά 900 παιδιά τα οποία μοιράζονται μέσα στις 6 περιόδους, από τις 15 δηλαδή Ιουνίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου που διαρκούν οι κατασκηνώσεις. Φέτος πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.300 αιτήσεις. Όπως μας εξήγησε ωστόσο η κ. Αλεξίου σχεδόν όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση εξυπηρετούνται αφού πολλές φορές υπάρχουν ακυρώσεις και επιλέγονται τα παιδιά από τη λίστα των επιλαχόντων. Το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μπάνιο στη θάλασσα καθημερινά, ρομποτική, κατασκηνωτικά παιχνίδια, αθλητικές εκδρομές και εκδρομές περιβαλλοντικού χαρακτήρα, εικαστικά, θεατρική αγωγή, μοντέρνος χορός, παραδοσιακοί χοροί, αθλητικές δραστηριότητες, τοξοβολία, πινγκ πονγκ, beach party κ.α.

Καλοκαιρινή απασχόληση για ΑΜΕΑ 

Ο Οργανισμός την περσινή χρονιά πραγματοποίησε ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες στο 1ο Ειδικό Δημ.Σχολείο του Δήμου μας το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και γι αυτό το λόγο θα λειτουργήσει και φέτος.

Τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά 2 εβδομάδες με ειδικούς παιδαγωγούς και παρέχεται εντελώς δωρεάν από τον Οργανισμό Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας.

Λίγα λόγια για την Πρόεδρο του Οργανισμού Παιδείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας κια υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Αλεξίου Βασιλεία.

Η Βασιλεία Αλεξίου, γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1975 στη Γερμανία και κατάγεται από την Ήπειρο και την Κρήτη.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση.

Εργάστηκε επί σειρά ετών ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία και στο τμήμα «Άθληση και Γυναίκα» του Δήμου μας.

Διδάσκει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το 1999 έως και σήμερα ενώ από το 2006 διοργανώνει και σχεδιάζει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και summer camps.

Για 8 χρόνια ήταν πρόεδρος του Α.Σ.Ε. Θησέας Αγίου Δημητρίου και συνεχίζει να προσφέρει την αγάπη της για το άθλημα της αντισφαίρισης από τη θέση του μέλους στο Δ.Σ..

Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε το 2002 όταν συμμετείχε ως μέλος του Αθλητικού Οργανισμού. Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά το 2014 με την παράταξη της Μαρίας Ανδρούτσου και από το 2017 έως και σήμερα υπηρετεί ως Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας με αντικείμενο τους Δημοτικούς Παιδικούς σταθμούς, τη Δημοτική Κατασκήνωση, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, τις Παιχνιδοδιακοπές και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.