Το μήνυμα της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου για τη νέα σχολική χρονιά

863

Το δικό της μήνυμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έστειλε η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει, όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική συνθήκη, λόγω της πανδημίας.

Αναμφίβολα θα είναι μια χρονιά γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις, που θα δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις όλων. Γονέων και εκπαιδευτικών πρωτίστως, αλλά του Δήμου και των άλλων κρατικών φορέων επίσης.

Τα σχολεία τα πόλης μας είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες, καθώς το προηγούμενο διάστημα έγιναν όλες οι εργασίες που αφορούν καθαρισμούς και απολυμάνσεις κτιρίων και αύλειων χώρων, αλλά και αποψιλώσεις και κλαδέματα στα παρτέρια και τους κήπους.

Επίσης, εκτός από την υπάρχουσα δύναμη των σχολικών καθαριστριών, προσελήφθησαν από το Δήμο 38 επιπλέον άτομα με 10μηνη σύμβαση, τα οποία θα πλαισιωθούν με ακόμα 28 με 4μηνη σύμβαση.

Ταυτόχρονα, τα σχολεία έχουν παραλάβει τις μάσκες που διέθεσε η ΚΕΔΕ, αντισηπτικά και απολυμαντικά υγρά και όλα τα απαραίτητα μέσα για την προστασία της υγείας μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, με μέριμνα των Σχολικών Επιτροπών.

Καμία άλλη σχολική χρονιά στο παρελθόν δεν ήταν τόσο ιδιαίτερη. Τα παιδιά σήμερα καλούνται να ζήσουν, να μάθουν, να παίξουν και να συναναστραφούν διαφορετικά και οι εκπαιδευτικοί να διδάξουν με άλλους όρους. Και όλα αυτά, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων κάθε νοικοκυριού, που πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος μας έχει χρέος να είναι στο πλευρό των σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, με κάθε δύναμη που διαθέτει!

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με ασφάλεια και υπευθυνότητα!”