Χορός, μουσική και βραβεύσεις στη γιορτή του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία

222

Χορό, μουσική και πολλές εκπλήξεις απήλαυσαν μικροί και μεγάλοι που παρευρέθηκαν στη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στις 3 Δεκεμβρίου στο Νέο Κλειστό γυμναστήριο του Δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία στις 6 Δεκεμβρίου.

Όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη μοναδική παράσταση σύγχρονου χορού από την μικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία Dagipoli Dance Co και τη μουσικοχορευτική παράσταση από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου. Επίσης δοκίμασαν γλυκά που έφτιαξαν οι μικροί σεφ του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν φτιάξει μέσα από το Εργαστήρι τη δική τους εταιρεία κέτερινγκ. Στην εκδήλωση τραγούδησε επίσης και ο νεαρός μουσικός με αναπηρία όρασης Μάριος Σαρέλλας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμος βράβευσε τους χρυσούς παραολυμπιονίκες Νάσο Γκαβέλα και Σωτήρη Γκαραγκάνη με τιμητική πλακέτα, όπως και τη χάλκινη Παραολυμπιονίκη στο μπότσα (άθλημα με παίκτες σε αναπηρικά αμαξίδια και μπάλες), Αννα Ντέντα, η οποία έκανε και επίδειξη του παραολυμπιακού αγωνίσματος, με τη συμμετοχή και παιδιών από το κοινό.

Η δράση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την ΕΣΑμεΑ, την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου. Την εκδήλωση χαιρέτισε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και ο γενικός γραμματέας ΕΣΑμεΑ Ανδρέας Κούτσιανος.