Χριστίνα Λιγουδιστιανού: Το θέμα της καθαριότητας και των πράσινων χώρων χρήζουν άμεσης επίλυσης

1687

Για την επιλογή της να θέσει υποψηφιότητα ως Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό της Μαρίας Ανδρούτσου αλλά και για τα προβλήματα της περιοχής μίλησε στο agiosdimitrios – news.gr η Χριστίνα Λιγουδιστιανού.

1. Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Εδώ και πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης όλοι λέμε «κοίτα ποιος μας κυβερνάει», «κοίτα ποιος διοικεί το δήμο», «μια από τα ίδια », «μας καταστρέψανε» και άλλα πολλά. Βρίζουμε αυτούς που μας κυβερνάνε, βρίζουμε αυτούς που έχουν στα χέρια τους εξουσία γιατί σχεδόν τίποτα σε αυτή τη χώρα δεν πάει καλά. Εδώ έρχεται η δική μου άποψη, ότι όταν δεν σου αρέσει αυτό που γίνεται στη χώρα σου ή στην πόλη σου, είσαι υποχρεωμένος να πάρεις θέση, είσαι υποχρεωμένος να πεις ότι θα αναλάβω εγώ την ευθύνη να διοικήσω σωστά,να φτιάξω κάτι στην πόλη μου! Το να πεις ότι κατεβαίνεις υποψήφιος κάπου και να εκλεγείς, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, είναι μία τεράστια ευθύνη, είναι χρέος! Δεν είναι ότι απλά κάθομαι σε ένα γραφείο κάνω ρουσφετάκια και βγάζω ανακοινώσεις για οτιδήποτε απλά για να βρίσκομαι στην επικαιρότητα! Είναι αυτό που είχε γράψει ο Καζαντζάκης: “Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω!” Το να καθόμαστε πίσω και να κρίνουμε είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να βγεις μπροστά, να γίνεις πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί που θα λύσει τα προβλήματα της πόλης μας πρέπει εμείς να μπούμε μπροστά και να δουλεύουμε για το κοινό καλό.  

2. Ποια είναι τα σημερινά προβλήματα του Αγίου Δημητρίου;

Η μεγαλύτερη πρόκληση για το Δήμο Αγίου Δημητρίου είναι η απόκτηση και η αξιοποίηση κοινόχρηστων χώρων για τη δημιουργία χώρων πρασίνου. Ο Άγιος Δημήτριος, όπως και πολλές άλλες περιοχές του νομού Αττικής, είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένος, ρυμοτομικά δύσκολος κι έντονα αστικοποιημένος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η εξεύρεση ανοιχτών, ελεύθερων χώρων οι οποίοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πράσινους. Ωστόσο, οι προσπάθειες της παρούσας διοίκησης παραμένουν αμείωτες προκειμένου να αυξηθούν οι χώροι αυτοί και κατ’ επέκταση να επιτραπεί έτσι στους πολίτες, είτε αυτοί είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν στο έπακρον τις παροχές της πόλης μας.  

3. Ποιες είναι οι δικές σας προτάσεις για έναν καλύτερο Άγιο Δημήτριο. Πού πιστεύετε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε παιδεία, ασφάλεια, αθλητισμό;

Ως κάτοικος του Αγίου Δημητρίου θεωρώ πως το πιο σπουδαίο κομμάτι και αυτό που με απασχολεί είναι η καθημερινότητα, ο τρόπος που την ζούμε. Θέλω λοιπόν να αναφερθώ στα απλά καθημερινά ζητήματα της πόλης μου. Γιατί εδώ ζω, εδώ ζουν οι γονείς μου και εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Το κομμάτι λοιπόν της καθαριότητας είναι ένα σπουδαίο σημείο. Γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες από την δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο και ένα μεγάλο έργο υπόγειας στάθμευσης βρίσκεται προ των πυλών. Πέραν από τις προσπάθειες λοιπόν των αρχών πιστεύω πως θα πρέπει και οι πολίτες με μια ευρύτερη ενημέρωση να γίνουν πιο προσεχτικοί και ν αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση ώστε να κάνουν πιο εύκολο  το έργο της δημοτικής αρχής. 

Διόλου ευκαταφρόνητο για μένα δεν είναι και το κομμάτι του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι όλη μου η ζωή είναι το παρελθόν μου ως επαγγελματίας αθλήτρια, είναι το παρόν μου ως προπονήτρια και παίκτρια και θέλω να πιστεύω ότι είναι και το μέλλον μου. Πολύ σπουδαίο έργο για μένα λοιπόν είναι η δημιουργία νέων χώρων εκγύμνασης. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν να πηγαίνουν στα γήπεδα, να αθλούνται, να εκτονώνονται και να παίζουν, κάτι το οποίο έχει εκλείψει. Πρέπει λοιπόν να τα παρακινήσουμε ώστε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.  

4. Τέλος θα θέλαμε δύο λόγια για εσάς και την πορεία σας στον Άγιο Δημήτριο όλα αυτά τα χρόνια. 

Έχω γεννηθεί, έχω  μεγαλώσει  και δραστηριοποιούμαι στον Άγιο Δημήτριο. Είμαι πτυχιούχος γυμνάστρια του Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Άθλησης Αθηνών και κάτοχος διπλώματος φυσικοθεραπείας. Επίσης, έχω ειδικότητα στην εκγύμναση ατόμων με ειδικές ικανότητες και κατέχει δίπλωμα γραφής Braille και νοηματικής γλώσσας καθώς και Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών.. Έπαιξα επαγγελματικά βόλεϊ στην Α1 Εθνική Κατηγορία (Πανελλήνιος, Γ.Σ. Κερατέας), συμμετείχα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και εγχώριους τελικούς, με πολλές διακρίσεις, ξεκινώντας από τις ακαδημίες του Αστέρα Αγίου Δημητρίου, όπου άρχισα και την προπονητική μου καριέρα. Εργάζομαι στον Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου καθώς και ως προπονήτρια πετοσφαίρισης, personal trainer και φυσιοθεραπεύτρια. Ζώντας από παιδί στη πόλη μας, μπορώ να αφουγκραστώ τους προβληματισμούς των συμπολιτών μου και με τη παρακίνηση της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, αποφάσισα να βοηθήσω το Δήμο μου από όποιο πόστο μπορώ.